Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jediný Disney muzikál v českém divadle: Tarzan řádí už jen do konce roku

Autor: Ivan D. Hladík, red - 
29. listopadu 2022
20:12

Jeden z nejznámějších dobrodružných a zároveň milostných světových příběhů upravený pro jeviště čeká v Česku už jen několik představení. Tarzan v pražském divadle Hybernia vystoupí z džungle ještě v prosinci.

Nevšední rodinná podívaná dokreslená poutavou scénou z džungle, kostýmy či dokonalou hudbou Phila Collinse, se odehrává na známé pražské muzikálové scéně, v divadle Hybernia, od roku 2019. Zatímco Collins za skladbu You´ll Be In My Heart posbíral nominaci na cenu Grammy, Zlatý Globus i Oscara za nejlepší píseň, pražské představení ocenili již v minulosti i tvůrci přímo ze studia Disney. Tehdy upozornili především na scénu a její propojení s choreografií, pojetí kostýmů a výkony českých muzikálových hvězd.

Jediný Disney muzikál v českém divadle: Tarzan zpívá a řádí už jen do konce roku. Nabízíme pohled do zákulisí! Jediný Disney muzikál v českém divadle: Tarzan zpívá a řádí už jen do konce roku. Nabízíme pohled do zákulisí! | Blesk – Robert Klejch

„Od začátku bylo jasné, že se diváci mají nač těšit. Jednoduchý nápad byl pozvednut na to, co se stalo středobodem inscenace: dva velké kmeny stromů. Vzhled leoparda byl prvním okamžikem, kdy jste opravdu viděli, jak fyzicky režisér (Libor Vaculík) a choreografka (Ivana Hannichová) využívají své umělce ve spojení se scénografem. Pražský Tarzan je velmi chytrá inscenace,“ řekli také původní tvůrci po premiéře 4. října 2019. Do džungle uprostřed Prahy se nyní mohou návštěvníci vydat už jen v sedmi představeních do konce roku.

V hlavních rolích Tarzana se alternují David Gránský, Peter Pecha a Robert Urban. „Hrát Tarzana s hudbou Phila Collinse je privilegium, kterého si nesmírně vážím. Nejen proto, že mohu na jevišti stát s řadou skvělých kolegů a muzikantů, ale na jeho realizaci jsme si dali opravdu záležet, a vždycky se pilně připravujeme i na každé jednotlivé představení, abychom divákům mohli nabídnout zážitek, na který snad nezapomenou,“ zve jeden z Tarzanů, herec Robert Urban.

Jediný Disney muzikál v českém divadle: Tarzan zpívá a řádí už jen do konce roku. Nabízíme pohled do zákulisí! Jediný Disney muzikál v českém divadle: Tarzan zpívá a řádí už jen do konce roku. Nabízíme pohled do zákulisí! | Blesk – Robert Klejch

V roli Jane ho doprovodí Ivana Korolová, Petra Vojtková a Klára Jelínková. V představení v režii Libora Vaculíka uvidí diváci také Josefa Vojtka, Mariana Vojtko, Ernesto Čekana, Tomáše Trapla a další herce, včetně deseti akrobatů. S Bleskem se můžete prostřednictvím fotogalerie vydat i do zákulisí show, kterou si, jak u Disneyho bývá zvykem, užije naplno celá rodina.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi