Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Roger Waters se po kontroverzních výrocích o Ukrajině chystá i do Prahy. Jaká bude jeho show?

Autor: Hana Langrová - 
10. září 2022
10:00

Zakladatel Pink Floyd je známý svou politickou angažovaností. Už jeho vystoupení v dubnu 2018 bylo plné politické satiry. Výměna prezidenta v Americe ale nevedla k jeho spokojenosti. Opět kritizuje Ameriku a prezidenta Joe Bidena a vyjadřuje se i k válce na Ukrajině. To budí mezi fanoušky rozporuplné reakce. Nyní ohlásil Roger Waters turné a jednou ze zastávek je i Praha, jak bude vypadat jeho show 24. května 2023?

Sám Roger Waters označuje turné jako rozlučkové. „Možná je to moje poslední hurá! Zároveň je to moje první turné na rozloučenou. Nenechte si ho ujít,“ vzkázal.

V pražské O2 areně zahraje 24. května 2023. Pořadatelé slibují přelomovou novou rock’n’rollovou vizuální podívanou v kruhovém provedení, která bude ohromující obžalobou korporátní dystopie, v níž všichni bojujeme o přežití.

Roger Waters umí vždy velkolepé show Roger Waters umí vždy velkolepé show | Live Nation

V nedávném interview hudebník obhajoval své tvrzení, že americký prezident Joe Biden je válečný zločinec. Podle něj Biden „přilévá na Ukrajině oleje do ohně“, což je „obrovský zločin“. Waters se v rozhovoru rovněž zastal Ruska, které v únoru zahájilo invazi na Ukrajinu, a Číny. Jeho výroky vyvolaly rozhořčení také ze strany Kyjeva, naopak pochvalné reakce Moskvy.

Před pár dny také napsal otevřený dopis manželce prezidenta Ukrajiny. Waters Zelenské napsal otevřený dopis, ve kterém kritizoval přístup Kyjeva v rusko-ukrajinské válce. Olena Zelenská mu odpověděla, že má “jít prosit” o mír jiného prezidenta.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi