Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sharon Boltonová (58) servíruje dvojitou porci napětí ve strhujícím tempu

Sharon Boltonová (58) servíruje dvojitou porci napětí ve strhujícím tempu.
Sharon Boltonová (58) servíruje dvojitou porci napětí ve strhujícím tempu.  (Autor: Tonda Tran, Domino)
Autor: Ivan D. Hladík - 
17. dubna 2019
14:58

Máte-li to štěstí a potkáte se s drobnou britskou autorkou Sharon Boltonovovou (58), žasnete. Kde se v ní bere tolik temnoty, již rádi objevují čtenáři po celém světě? Je prostě skvělá!

Tahle kultivovaná dáma překvapuje svými propracovanými příběhy, jimiž dělá dobré jméno líhni nejlepších detektivkářů světa, Británii. Sharon Boltonová (58) působí skromným dojmem, je inteligentní, v očích se jí odráží zkušenosti i nadšení, které vkládá do svých knih. Čtenáře dokáže naprosto pravidelně strhnout příběhy, které patří k tomu nejlepšímu, co si v rámci žánru lze přečíst. Nejinak je tomu i v následující dvojici knih.

Sharon Boltonová (58) servíruje dvojitou porci napětí ve strhujícím tempu. Sharon Boltonová (58) servíruje dvojitou porci napětí ve strhujícím tempu. | Tonda Tran, Domino

První z nich je titul Už teď jsi mrtvá. O čem je? Krátce před rozbřeskem se pasažéři vyhlídkového letu balónem stanou svědky brutální vraždy. Necelou hodinu poté se balón zřítí. Katastrofu přežije jediná členka osádky. Spatřila vrahovu tvář – ale také on spatřil ji. A je odhodlán udělat vše pro to, aby jedinou očitou svědkyni svého činu zlikvidoval. Žena prchá neosídlenou krajinou, osamělá a vyděšená, a snaží se co nejdříve dostat na místo, kde se bude znovu cítit v bezpečí. Netuší, že právě tam bude muset čelit největší hrozbě...

Přečtěte si ukázku z knihy Už teď jsi mrtvá:

Už teď jsi mrtvá

Thriller nabitý zvraty a nejedním překvapením slupne čtenář jako malinu. Potěší jej především vykreslením postav, zvraty a střídáním dějových linií. Překvapivý závěr je jen třešničkou na lahodném dortu, jehož recepturu Boltonová ovládá, ale pokaždé ji dokáže připravit s pestrou škálou nových příchutí. Vlastní ingredience využila i v úvodním příběhu nové série s policistkou Lacey Flintovou a názvem Už mě vidíš?.

V něm upomíná na konec devatenáctého století, kdy londýnskými ulicemi obchází vražedný přízrak, který si nechává říkat Jack Rozparovač. Teď je však začátek jednadvacátého století. Jack Rozparovač se vrací. Jako by se zhmotnil jeho duch, jen tentokrát nevraždí laciné prostitutky, ale dobře situované ženy středního věku. Postupuje systematicky a brutálně, přesně podle svého vzoru: obětem podřízne hrdlo a vyjme orgány. Opět posílá dopisy na policii. A policie je bezradná stejně jako tenkrát. Jeden rozdíl tady ale přece jenom je: vrah je podivně fixovaný na mladou policistku Lacey Flintovou. Proč se jí v dopisech vysmívá? Proč si vybral zrovna ji? Co od ní chce? Možná je klíč k dopadení pachatele právě v odpovědích na tyto otázky. A možná si nakonec bude Lacey přát, aby ty odpovědi nikdy nenalezla.

Přečtěte si ukázku z knihy Už mě vidíš?:

Uz me vidis 2vydamo 2018 ukazka web

Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu's millions of monthly readers.

I v této knize si autorka od samého začátku čtenáře získá, hraje si s ním a postupně před ním otevírá jedny dveře tajemství za druhými, aby mu pak předestřela nečekané finále. Nabízí další dokonalý příběh, další knihu, od které se těžko odchází. Rozhodně pak své policistce získává příznivce, protože tohle chce číst každý, koho žánr baví.

Hodnocení obou knih: 90 %

Sharon Bolton

Už teď jsi mrtvá

Počet stran: 424

Už mě vidíš?

Počet stran: 504

Vydavatel: Domino, 2018

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lenny ( 17. dubna 2019 17:28 )

Sharon zbožňuju a s hodnocením sohlas! Je výborná

Zobrazit celou diskusi