Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Recenze: Eliel, Měsíční záře – Nový příběh pro milovníky fantasy žánru

Eliel, Měsíční záře
Eliel, Měsíční záře  (Autor: Petra Šamanová/Kampe)
23. ledna 2019
08:27

Pokud patříte mezi fanoušky literárního žánru fantasy, jistě vás bude zajímat působivý příběh s názvem „Eliel, Měsíční záře“. Autor Martin Baumann nás ve své prvotině provází příběhem odehrávajícím se na magickém kontinentu, kde samozřejmě nechybí hrdinní bojovníci, záhadní tvorové, lapkové, kouzelníci a samozřejmě mocichtivá čarodějnice.

Královská dcera Eliel z pradávného národa Anayů se vzdělává na pevnosti Orfan, aby se stala budoucí královnou. Již dlouho se jí však zdá podivný sen, kvůli němuž na jednom výcviku v lese téměř přijde o život. Proto se rozhodne ho následovat a uteče. Na cestě se potká s podivnými tvory a dalšími lidmi, až nakonec stane před nelehkým úkolem.

Autor zde srozumitelně a smysluplně vykresluje příběh, který je protkán neočekávanými zvraty a v některých částech čtenáře může překvapit, stejně jako i samotný konec příběhu. Rovněž se dočkáme zajímavého vývoje charakteru hlavní hrdinky.

Nejedná se o komplikované čtení, nýbrž o knihu pro klidné chvíle, která však svým napínavým vyprávěním snadno vtáhne čtenáře do děje. Humoru se zde autor dotýká pouze zlehka, zato v jistých pasážích knihy se snaží předat pohled na zvládání určitých životních situací.

Závěr příběhu se může v porovnání se zbytkem děje zdát trochu rychlý, avšak i přesto vás překvapí svým rozuzlením. Jelikož jde o autorovu prvotinu, našli bychom v textu jisté nedostatky, které by se mu daly vytknout. Ovšem svou poutavostí příběhu zajisté knížka osloví a zaujme čtenářské zájemce o fantasy žánr.


Martin Baumann

Eliel, Měsíční Záře

nakladatelství Kampe, 2018

199 stran

Hodnocení: 90 %

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi