Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nejlepší české popové divy jí nesahají po kotníky! Na koncertu mistra filmové hudby zazpívá Česku Gabriela Heclová.

Autor: Ivan D. Hladík - 
11. října 2017
18:00

Tohle tu ještě nebylo! Hollywoodský skladatel James Newton Howard, autor hudby řady filmových hitů i pro svůj pražský koncert hledal zpěvačku prostřednictvím netradiční soutěže. Všechny české top hvězdy strčila do kapsy mladičká youtuberka Gabriela Heclová (19).

Slavný hollywoodský skladatel James Newton Howard v Praze vystoupí už příští měsíc. Tento umělec dávno dojal diváky například hudbou k filmu Pretty Woman (1990). „Tehdy jsem byl ještě velmi nezkušený,“ řekl Blesku Howard. Jeho světové hity bude živě hrát Český národní symfonický orchestr a už je také jasné, kdo bude českým hlasem skladby Hanging Tree jednoho z dílů ságy Hunger Games (2012 až 2015).

Na koncertu mistra filmové hudby J. N. Howarda zazpívá Česku Gabriela Heclová. Na koncertu mistra filmové hudby J. N. Howarda zazpívá Česku Gabriela Heclová. | Versatile Light Studios, JVC

Netradiční soutěž přitáhla pozornost médií i zpěvaček všech věkových skupin a úspěchů. Vyhrát však mohl jen ten hlas, který zaujal samotnégho Howarda. V pražském Kongresovém centru 19. listopadu tak na pódiu spolu s ním stane dívka populární hlavně u českých fanoušků lifestylu a youtube hvězd, Gabriela Heclová. „Vítězství mě překvapilo a moc mě těší. Na výhru jsem moc nemyslela, ale jsem teď šťastná,“ řekla Heclová. „Její hlas podle mého názoru nejvíce sedí do skladby Hanging Tree, kterou s mnoha dalšími v Praze uvedu,“ dodal pak k výběru samotný Howard.

Podívejte se na vítězné video Gabriely Heclové:

Video  Na koncertu mistra filmové hudby J. N. Howarda zazpívá Česku Gabriela Heclová.  - Versatile Light Studios, JVC
Video se připravuje ...

Své štěstí mohly pro všechna evropská místa Howardových koncertů vyzkoušet místní zpěvačky. Organizátoři je vyzvali, aby zaslaly své pěvecké videonahrávky na skladatelův webový portál. James Newton Howard vybíral tu pro Prahu z desítek zpěvaček, řada z nich prošla talentovými soutěžemi.

Tou jedinou vyvolenou se stala Gabriela Heclová. „Už teď se moc těším na koncert a celou přípravu před ním. Beru to také jako velkou zodpovědnost, zpívat pod taktovkou tak velkého skladatele a za doprovodu Českého národního symfonického orchestru je pro mne čest,“ prozradila.

Podívejte se na exkluzivní ukázku skladeb J. N. Howarda:

Video  Na koncertu mistra filmové hudby J. N. Howarda zazpívá Česku Gabriela Heclová.  - Versatile Light Studios, JVC
Video se připravuje ...

Mladičká hvězda internetu má na svých sociálních sítích jako je Instagram, Facebook a Youtube přes půl milionu aktivních odběratelů, pro které vytváří atraktivní obsah. Věnuje se však i zpěvu a studuje Pražskou státní hudební konzervatoř. Je i jednou z hlavních postav letos uvedeného dokumentárního filmu Nejsledovanější. A čeští diváci tak mají možnost být u toho, když se možná zrodí nová pěvecká hvězda. Každopádně - žádná z těch současných takovou nabídku ještě nedostala.

LucieLily ( 12. října 2017 16:38 )

Prostě kdo umí, ten umí. Nepotřebuje JMÉNO.

prycsnima ( 11. října 2017 21:12 )

 Fon Dráčková byla odmítnutá přesto že stokrát orodovala.Neuznal jí národním pokladem.

Zobrazit celou diskusi