Recenze: Současná Paříž očima upřímného Američana. Muslimové, terorismus, rasismus…
Přesně to nebude tématem knihy Sladký život v Paříži. Spíše se v ní dozvíte, kterak se americký cukrář David Lebovitz jednoho dne rozhodl, že se přestěhuje do jednoho z významných kulinářských center a jak ho tato zkušenost poznamenala.
Lebovitz během svého pobytu v srdci Francie objevuje skrytá zákoutí pařížských duší. Snahu neuhnout, namyšlenost velkoměšťáků, koncentraci roztodivných francouzských zvyků a nelogické logiky. To vše mu s jeho přeřeky a kulturními přešlapy dává munici pro sepsání vtipné příběhové knihy naplněné recepty pocházející z období jeho pařížského života.
Jako jeden z mála tak dal jídlu to, co mu v Česku tolik chybí – příběh. Vše je s něčím svázané, pod každou výrobou čokolády si představíte určitou situaci a o to lépe se pak snaživým kuchtíkům podle receptu z knížky vyrábí.
Vlastně jde o jakousi nenásilnou formu kuchařky spojenou se sondou do francouzské společnosti, která je ale jemně vtipná a svou upřímností odzbrojující. Víceméně jde o perfektní čtení na odreagování a volnější chvíle. A taky průvodce po cukrářské Paříži, pokud byste tam měli v létě cestu.
David Lebovitz
Sladký život v Paříži
nakladatelství Motto, 2017
318 stran
Hodnocení: 75 %
Proto se EU snaží rozdělit migranty do všech států EU,aby tento brajgl byl nejen v Paříži,ale všude.