Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Recenze: Současná Paříž očima upřímného Američana. Muslimové, terorismus, rasismus…

Recenze: Současná Paříž očima upřímného Američana. Muslimové, terorismus, rasismus…
Recenze: Současná Paříž očima upřímného Američana. Muslimové, terorismus, rasismus…  (Autor: nakladatelství Motto)
6. května 2017
14:11

Přesně to nebude tématem knihy Sladký život v Paříži. Spíše se v ní dozvíte, kterak se americký cukrář David Lebovitz jednoho dne rozhodl, že se přestěhuje do jednoho z významných kulinářských center a jak ho tato zkušenost poznamenala.

Lebovitz během svého pobytu v srdci Francie objevuje skrytá zákoutí pařížských duší. Snahu neuhnout, namyšlenost velkoměšťáků, koncentraci roztodivných francouzských zvyků a nelogické logiky. To vše mu s jeho přeřeky a kulturními přešlapy dává munici pro sepsání vtipné příběhové knihy naplněné recepty pocházející z období jeho pařížského života.

Jako jeden z mála tak dal jídlu to, co mu v Česku tolik chybí – příběh. Vše je s něčím svázané, pod každou výrobou čokolády si představíte určitou situaci a o to lépe se pak snaživým kuchtíkům podle receptu z knížky vyrábí.

Vlastně jde o jakousi nenásilnou formu kuchařky spojenou se sondou do francouzské společnosti, která je ale jemně vtipná a svou upřímností odzbrojující. Víceméně jde o perfektní čtení na odreagování a volnější chvíle. A taky průvodce po cukrářské Paříži, pokud byste tam měli v létě cestu.


David Lebovitz

Sladký život v Paříži

nakladatelství Motto, 2017

318 stran

Hodnocení: 75 %

provokaterka ( 6. května 2017 18:31 )

Proto se EU snaží rozdělit migranty do všech států EU,aby tento brajgl byl nejen v Paříži,ale všude.

rudyptak48 ( 6. května 2017 16:01 )

Voltairova slova: ‚Zničte hanebnici!‘, platily kdysi na církev. Poté se Paříž vykoupala v potocích krve, tekoucích od nástroje svobody - gilotíny. Ani to nepomohlo. Frantíci se nemohou v dějinách najít. Podobně jako Němci a Angličané, vnášejí do Evropy jenom pokleslou morálku a zmatek. Teď se jim to vrací jako bumerang, a dojde i na Němce a Anglány.

Zobrazit celou diskusi