Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Report z Rae Sremmurd v Praze: Takhle zní hip hop pro zlobivou mládež

Rae Sremmurd vystoupili v pražské Lucerně 2. února 2017.
Rae Sremmurd vystoupili v pražské Lucerně 2. února 2017.  (Autor: Fource Eintertainment)
Autor: shp - 
3. února 2017
09:08

Na scéně patří k nejžhavějším raperům. Kdo holduje hip hopu, má je určitě v hledáčku. I proto bylo vystoupení bratrské americké dvojice Rae Sremmurd ve velkém sálu pražské Lucerny vyprodáno. My jsme tam ale samozřejmě nechyběli.

Full house, dunivé beaty a tělo na těle. Kdo dorazil ještě před začátkem Rae Sremmurd, užil si pořádný warm-up v podobě DJs valících aktuální hip hop sound. Dav vypadal ještě chill, ale jakmile se člověk prodral blíže ke stage, bylo jasné, že tohle bude tlačenice stylu tělo na tělo. Jakmile se na pódiu objevili bratři Swae Lee a Slim Jxmmi, začal se potit i strop Lucerny.

Poté zazněly první beaty songu Start a Party a začala mela. Pokusy o pogo a moshpit náctiletých byly spíš úsměvné, ale pařilo se ostošest. Crowd na mě působil neutrálně, vyloženě přátelsky se ale většina lidí netvářila. Vypadalo to, jako by dorazil každý jenom za svými homies. Jelo se však řádně a následující hitovka No Flex Zone jenom podtrhla celou atmosféru.

Rae Sremmurd se ve vyprodané Lucerně evidentně hodně líbilo. „Is Prague always this lit?“ řval Swae Lee a jelo se dál. V Praze odpálili všechny své hitovky z alba SremmLife 2 včetně Real Chill a By Chance. Největší odlet však byla starší věcička No Type. Swae Lee se před začátkem zeptal do davu: „Měl tu někdo z vás někdy zlobivou čub**ku?“ Všichni bad boys ihned hřměli.

Stejně jako na následující dotaz: „Kdo má zatraceně sexy přítelku?“ Atmoška na No Type byla top, strop, prostě mega. Na následující hit Black Beatles čekali snad všichni. Jde o nejznámější věc od Rae Sremmurd. Hiphopoví bratři si samozřejmě vyžádali zamrznutí davu kvůli legendární mannequin challenge, při níž lidé napodobují figuríny.

Následovalo pár přídavků a party byl pomalu konec. Vystoupení Rae Sremmurd trvalo jenom kolem hodinky, ta ale byla nabitá pořádným hip hopem i nevšedními zážitky. Rae Sremmurd prostě umí a v Praze to opět dokázali. Kdo tam nebyl, přišel o vystoupení jedněch z nejdůležitějších zástupců černé hudby.

Video  Od čtenáře: Rae Sremmurd v Praze  - Čtenář Blesku
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi