Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Recenze: Uzenou slaninu připravíte i doma v lepenkové krabici, nevěříte?

Recenze: Uzenou slaninu připravíte i doma v lepenkové krabici, nevěříte?
Recenze: Uzenou slaninu připravíte i doma v lepenkové krabici, nevěříte?  (Autor: nakladatelství Slovart)
Autor: Dagmar Čechová - 
12. ledna 2017
13:41

Uzeniny tvoří pro mnohé z nás neoddělitelnou složku stravování. Kvůli velkému množství chemie ovšem nejde o zrovna nejzdravější jídlo. Kniha Udíme, nasolujeme, sušíme nabízí možnost, jak si doma připravit o něco zdravější alternativu oblíbených pochutin.

Tato kuchařka o uzení pochází z pera vysloužilého londýnského hasiče – zaměřuje se tedy především na to, aby domácí uzení bylo dostupné, jednoduché a především bezpečné. V knize vysvětlí několik technik, každý recept je velice podrobný a doplněný fotografiemi ale i ilustracemi k postupu při přípravě.

Dozvíte se, jak dělat jerky z nejrůznějších druhů masa, jak vyrobit domácí sušenou vepřovou kýtu nebo i klasický salám. A že nemáte udírnu? I na tohle autor myslel – poradí při výrobě improvizované udírny nebo udírny z lepenkové krabice.

Kromě postupu při přípravně uzení či sušení v kuchařce najdete i tipy na hlavní chody s doma připraveným masem. Dozvíte se, jak je které maso vhodné upravovat, jaké dřevo volit pro uzení i jak maso uchovávat. V téhle kuchařce od Slovartu najdete prostě všechno.


Turan T. Turan

Udíme, nasolujeme, sušíme

Nakladatelství Slovart, 2016

224 stran

Hodnocení: 100 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi