Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Recenze: Připravena zemřít - pokus o severskou detektivku, který neurazí

Detektivní román Lisy Jackson Připravena zemřít
Detektivní román Lisy Jackson Připravena zemřít  (Autor: Domino)
Autor: ljš - 
11. listopadu 2016
16:13

Trochu americký krimiseriál a trochu severská detektivka, tak by se dala popsat kniha autorky Lisy Jackson Připravena zemřít. Jde o další díl série o dvojici vyšetřovatelek Alverezové a Pescoliové, kterým už věnovala šest knih.

Neznalost předchozích dílů rozhodně není překážkou v tom, aby čtenář začal právě tímto dílem. Znalost minulosti hlavních hrdinek ale možná zamezí tomu, aby se obě postavy, které mají některé rysy podobné, čtenářovi pletly. 

Ti, kteří Lisu Jackson čtou pro její promyšlené zápletky, budou možná z tohoto dílu zklamaní. Autorka se tentokrát spíš než na samotnou detektivní linii zaměřuje na bližší vykreslení mezilidských vztahů jednotlivých postav, což si může dovolit zejména proto, že tentokrát se případ obou hrdinek dotýká osobně. Obětí je totiž jejich šéf Dan Greyson a další z vrahova šestičlenného seznamu mají následovat.

A brzy se ukáže, že vrah čeká na vhodnou chvíli, aby poslal na věčnost mimo jiné právě Pescoliovou. Ta ale nehodlá čekat a po sériovém vrahovi nemilosrdně jde. Když se pak k němu dostane na dosah ví, že musí být připravena zabít, nebo zemřít. 


Lisa Jackson

Připravena zemřít

Nakladatelství Domino, 2016

400 stran

Hodnocení: 80 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi