Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Recenze: Pohřešované děti se objevují vykrvené na břehu Temže, kdo zadrží krutého vraha?

Recenze: Pohřešované děti se objevují vykrvené na břehu Temže, kdo zadrží krutého vraha?
Recenze: Pohřešované děti se objevují vykrvené na břehu Temže, kdo zadrží krutého vraha?  (Autor: nakladatelství Domino)
Autor: Dagmar Čechová - 
9. listopadu 2016
11:48

Lacey Flintová si před pár měsíci prošla pořádným traumatem při posledním vyšetřovaném případu. Je postavená mimo službu a ani neví, jestli se někdy dokáže vrátit. Jenže na břehu řeky Temže někdo nechává zcela vykrvené desetileté hochy a pachatel policii dál uniká. O svůj život se bojí i malý Barney, ale jen do té doby, než odhalí podezřelé chování svého otce…

Z Londýna mizí desetiletí chlapci, beze stopy a beze svědků. Po pár dnech se zase objevují – vykrvení na břehu Temže. Nejsou zneužití ani nejeví známky fyzického týrání. Kriminalisté pátrají bez úspěchu po nenápadném vrahovi. Osudy mrtvých dětí se dotýkají i těch živých. Mezi vyděšenými chlapci je i Barney a jeho kamarádi.

Právě Barney sousedí ale s policejní vyšetřovatelkou Lacey Flintovou, která po otřesných událostech v Cambridge místo do práce chodí k terapeutovi. Do případu ztracených chlapců se však také zaplete. Dokáže ovšem zabránit tragédii?

S. J. Bolton připravila svým čtenářům již třetí pokračování detektivních příběhů s Lacey Flint, tajemnou policistkou, která, jak se zdá, je vždy zapletena do těch nejotřesnějších případů, které za poslední dobu trápí Británii. Stejně jako v minulých dílech je autorka ve svých popisech a vyprávění šokující a své čtenáře napíná a překvapuje.

Oproti předchozím dvěma knihám je tato mnohem tajemnější, co se týká vraždícího maniaka. Celý příběh se upíná k honu na zabijáka, teorie kdo by to mohl být, se mění každých pár stránek, tempo je zběsilé. Spolu s tím nabývá i napětí a závěr je tak skutečně překvapivý.

Autorka v knize Tak to je, tak to bude opětovně prokazuje, že je mistrem svého řemesla. Bolton milovníky detektivních příběhů nikdy nezklame. Příběh je strhující a jednoduše vás pohltí. 


S. J. Bolton

Tak to je, tak to bude

nakladatelství Domino, 2016

496 stran

Hodnocení: 100 %

pajato73 ( 9. listopadu 2016 15:57 )

Pleskaci, vy jste fakt kreteni.....

Zobrazit celou diskusi