Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Recenze: Beatles skrz naskrz aneb legendární Brouci se vracejí

Autor: Ivan D. Hladík - 
10. října 2016
23:50

Beatlemanie zřejmě nikdy neskončí. Legendární skupina se vrací na stránkách knihy, která patří k povinné výbavě každého fanouška Beatles. Dosud nepublikované fotografie i originální snímky z koncertů či zákulisí v knize Beatles skrz naskrz vyšly 26. září.

Jsou minimálně dva důvody, proč jedinečný fotoarchiv s názvem Beatles skrz naskrz zkrátka nemůže dostat nízké hodnocení. Za prvé obsahuje přes tři sta exkluzivních obrázků zachycených fotografem Leslie Brycem. Na nich ožívá cesta muzikantů za slávou, za vznikem fenoménu. Fotografie jsou z nahrávacích studií, turné i ze zákulisí. John, Paul, George a Ringo jsou vyobrazeni v knize, která mapuje soukromí hudebníků, kteří se stali symbolem pro mnoho generací.

A za druhé je součástí této knihy, která vyšla v Česku nákladem 3000 kusů, i přesná kopie kalendáře fanklubu The Beatles z roku 1964.

Beatles skrz naskrz – Unikátní a neznámé fotografie z archivu The Beatles Book Beatles skrz naskrz – Unikátní a neznámé fotografie z archivu The Beatles Book | Vydavatelství Knihy Omega

Čtveřice z Liverpoolu dalece přesáhla 60. léta minulého století, kdy se hřáli na výsluní své největší slávy. Ačkoliv jim slušně zatápěli cenzoři a zažili i krušné chvíle, mnozí od začátku tušili, že Beatles budou něčím větším, než jen sezónní kapelou.

Jasno měl i vydavatel Sean O´Mahony, který začal roku 1963 vydávat měsíčník The Beatles Book. Fanoušci v něm pravidelně šest let nacházeli novinky o kapele a také spoustu fotografií. Ještě více se jich však do měsíčníku nedostalo a ty nyní tvoří základ této knihy.

Video  Beatles skrz naskrz – Unikátní a neznámé fotografie z archivu The Beatles Book  - Vydavatelství Knihy Omega
Video se připravuje ...

Pokud je ve vašem okolí nějaký milovník této éry nebo rovnou Beatles, o dárek k Vánocům máte postaráno. I „balení“ knihy ctí nesmrtelné Brouky. Pevný obal s grafikou samotné velkoformátové knihy v pevných deskách ukrývá již zmíněnou přesnou kopii kalendáře The Beatles Book z roku 1964.

Fotografie uvnitř jsou vytištěné na kvalitním papíře, každá obsahuje přehledné popisky. Přiblíží vám osudy slavné čtveřice, ale i dobu, ve které fanoušci horečnatě očekávali každý nový hit, květinové děti prožívaly svůj sen o svobodě a z každého hudebního klubu znělo: „Yesterday, all my troubles seemed so far away...“

Beatles skrz naskrz – Unikátní a neznámé fotografie z archivu The Beatles Book

Tom Adams

Vydavatel: Knihy Omega, 2016

Počet stran: 208

Hodnocení: 100 %

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi