Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

329 tisíc za jednu knihu? Fotografická publikace je nyní k mání i v Česku

Autor: Ivan D. Hladík - 
3. října 2016
13:24

Je rekordmankou, co se českého knižního trhu týká. Unikátní vydání knihy s názvem Sixtinská kaple stojí 329 tisíc korun a svým kupcům otevře Vatikán.

Neuvěřitelné knihy Sixtinská kaple bude vydáno pouhých 1999 kusů pro celý svět. Na český trh pak půjde jen 100 třicetikilových skvostů. Cena jednoho svazku je stanovena na 329 tisíc korun. Tvoří jej tři knihy plné fotografií nástěnných maleb Sixtinské kaple. Unikátní dílo je rozděleno do tří částí pojmenovaných Poslední soud, Strop a Fresky z 15. století.

Nečekejte však žádné miniatury - všechny fotografie zobrazují malby v reálné velikosti. „Fotosnímky jsou pořizovány zvláštní technikou s laserovým zaměřením, čímž přesností detailů fotografie předčí i běžnou rozlišovací schopnost lidského oka,“ uvedla Petra Diestlerová, redaktorka knihy z nakladatelství, které knihy nabízí. Součástí balení jsou i ochranné rukavice pro bezpečnou manipulaci s knihou.

Kniha Sixtinská kaple Kniha Sixtinská kaple | Euromedia

Knihu však v tradičním knihkupectví nenajdeme. Nabízena je přes internet na www.luxusniknihovna.cz. Originalitu trojdílného knižního skvostu potvrdí certifikát vlastnictví. K zákazníkům poputují jako vzácná zásilka. „Knihu zákazníkovi doručuje kurýr. Zásilka je pojištěna a způsob její přepravy splňuje podmínky pro bankovní transport,“ řekla Blesk.cz Zuzana Turňová z vydavatelství.

Protože chce Vatikán část financí získaných z prodeje knih použít na rekonstrukci Sixtinské kaple, zákazníků si váží. Nejenže budou mít doma nejdražší titul českého trhu, ale jejich jméno se může objevit na seznamu přispěvatelů a s knihou získají i pozvánku pro dvě osoby na individuální prohlídku Sixtinské kaple s vlastním průvodcem.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi