Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Víme, kdo vám bere ztracené ponožky. Lichožrouti míří v říjnu do kin

Autor: Ivan D. Hladík - 
8. září 2016
19:40

Máte čerstvě vypráno a další ponožka se vám záhadně ztratila? Taky máte v prádelníku osamnělé kusy, kdyby náhodou? Víme, kdo je za tím. Odhalte s námi Lichožrouty a udělejte přítrž jejich řádění. Na podzim vtrhnou do kin a s našimi ponožkami a bránicemi nebudou mít slitování.

Jen se klidně přiznejte, že občas marně pátráte po druhé ponožce po vyprání. Možná i vy máte doma v prádelníku opuštěné ponožky na „kdyby se našla druhá“. Vědecké kapacity i obyčejní lidé se roky snaží téhle záhadě přijít na kloub. Teď je vše jasné. Za vším stojí Lichožrouti. Mrňaví neviditelní tvorové, kteří se ponožkami živí.

Důkaz o jejich řádění se objeví v kinech už 20. října. Vy se ale už teď můžete podívat na první trailer, který vám poodhalí, na co se můžete těšit do kina.

Video  Trailer k filmu Lichožrouti  - Falcon
Video se připravuje ...

„Sestřih traileru jsme svěřili rovnou lidem, kteří to dělají. Je to jiná disciplína, a hlavně byl potřeba nový, nezatížený pohled, který člověk ponořený každý den uvnitř dané věci nemá. Volba dvojice Bušta - Alexa byla skvělá,“ vysvětluje režisérka Galina Miklínová, proč se představení jejího celovečerního debutu ve filmové zkratce ujal režisér Jan Bušta a střihač Libor Alexa.

Trailer k filmu Lichožrouti Trailer k filmu Lichožrouti | Falcon

Poznejte malého pleteného hrdinu Hihlíka (mluví Kryštof Hádek), jeho drsného mafiánského strejdu Padreho (Ondřej Trojan), dvojku poťouchlých bratranců Tulamora a Ramsese (Jan Maxián a David Novotný), ale i zástupce něžného pohlaví, krásnou a ostrou Žiletku (Tatina Vilhelmová), pozornosti hodného padoucha Kudlu (Marek Taclík) i znepřátelené bandy Kojotů a Ostrých hochů. A samozřejmě Profesora (Josef Somr), šíleného vědce, na kterého by si měli dávat pozor úplně všichni zloději lichých fuseklí.

Že jste o Lichožroutech zatím neslyšeli? Jejich dobrodružství začalo v knížkách, ale od začátku si tenhle neznámý a lidem neviditelný živočišný druh přímo říkal o velké plátno.

„Jsou to sympaťáci, i když nám kradou ponožky, takže věříme, že budou v každém prostoru krásně zářit,“ říká producent Ondřej Trojan k plakátu od grafického studia Carton Clan. Vybarvený a zábavný příběh podle bestselleru spisovatele Pavla Šruta a výtvarnice Galiny Miklínové má svou premiéru 20. října 2016.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi