Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Recenze: Příběh zvláštního milostného trojúhelníku – on, ona a jeho stalkerka

Recenze: Příběh zvláštního milostného trojúhelníku: on, ona a jeho stalkerka
Recenze: Příběh zvláštního milostného trojúhelníku: on, ona a jeho stalkerka  (Autor: nakladatelství Euromedia)
Autor: Kristýna Beránková - 
4. dubna 2016
16:21

Představte si, že potkáte ideálního muže, který je vdovec, má malého syna, příjemné rodiče… A stalkerku, co ho neúnavně pronásleduje. Zvládnete takový vztah? Dilema řeší hlavní hrdinka knížky Zamilovaná hypnotizérka.

Australská spisovatelka Liane Moriarty je v Česku známá zejména díky románu Manželovo tajemství z roku 2013. Ve své nové knize Zamilovaná hypnotizérka rozehrává křehký příběh zvláštního milostného trojúhelníku: on, ona a jeho stalkerka.

Hypnoterapeutka Ellen se seznámí s Patrikem. Zjistí, že před lety těsně po narození syna Jacka ovdověl. Pak chodil s urbanistkou Saskií, která následný rozchod neunesla a stále ho pronásleduje. Sice ho fyzicky neohrožuje, ale její vytrvalá pozornost je vyčerpávající. Patrik přesto nechce řešit situaci soudní cestou. Ellen se ho snaží chápat, ale pak zjistí, že k ní Saskia pod falešným jménem chodí na terapii…

Zamilovaná hypnotizérka je pro čtenáře z hlediska žánru obtížně zařaditelná. Na to, aby mohla být označena za milostný román, chovají se postavy příliš realisticky, určité náznaky detektivní linie jsou zase rychle zadušeny v zárodku. Nejbližší bude asi označení psychologický román.

Liane Moriarty dokazuje, že ve vztazích má každý »svou pravdu« a že život zkrátka není spravedlivý a negarantuje šťastné konce pro všechny bez výjimky.


Liane Moriarty

Zamilovaná hypnotizérka

Nakladatelství Ikar, 2016

424 stran

Hodnocení: 70 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi