Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Festival Metronome v Praze: Iggy Pop a spojení Ivana Krále s Jiřím Suchým

Iggy Pop
Iggy Pop  (Autor: EPA/JUSTIN LANE)
Autor: Tadeáš Provazník - 
6. března 2016
08:00

Nový pražský hudební festival s názvem Metronome se uskuteční 25. a 26. června v části Stromovky a na holešovickém Výstavišti. Největší hvězdou akce bude americký punkrockový zpěvák a herec Iggy Pop. 

Festival Metronome zavítá do Prahy. Vedle Iggyho Popa vystoupí skupiny Foals, The Kooks, Crystal Fighters nebo zpěvák Richard Müller. Tuzemští interpreti zahrají ve speciálních projektech vytvořených pouze pro festival. Například J.A.R. si přizvou gospelový soubor a kytarista Ivan Kral bude hrát s Jiřím Suchým. 

„Máme zatím plán pořádat festival do roku 2022. Nečekáme, že hned první ročník bude ziskový,“ uvedl spolupořadatel Martin Voňka. Dodal, že program ocení zejména ti, kdo mají ve zvyku poslouchat celá alba, a ne pouze jednotlivé písničky.

Rozhovor s Adrianou Krnáčovou:

Video  Primátorka Krnáčová k festivalu Metronome a hlavní hvězdě Iggy Popovi.  - Jaroslav Polák
Video se připravuje ...

Festival Metronome se časově překrývá s další pražskou hudební akcí United Islands, za jejímž pořádáním také stojí Gaydečka s Voňkou. „Když můžeme být u toho, když vzniká takový festival, tak to jen vítáme, zvýší to turismus a jiný zájem, i ten současný,“ řekla pro Blesk Adriana Krnáčová.

„Věříme, že zejména pro mimopražské diváky je skvělé projít si v pátek a v sobotu odpoledne centrum metropole a objevit nějaké nové interprety na United Islands, a pak do noci poslouchat koncerty hvězd na Výstavišti. Zároveň si myslíme, že každý z těch festivalů osloví trochu jinou cílovou skupinu,“ dodal spolupořadatel festivalu David Gaydečka. S tím jsou ale spojeny možné problémy s bezpečností. Praha ale bude údajně připravena. „Já nemám obavu, že by se něco zásadního nepovedlo,“ míní Krnáčová.  

Největší lákadlo festivalu - Iggy Pop, který v Česku již vystoupil například na festivalech v Trutnově a Colours of Ostrava, na Metronome představí skladby z nové desky Post Pop Depression i průřez své sólové tvorby. „Je to moje krevní skupina, samozřejmě, je to pro mě hudba blízká, mého mládí a já se na to strašně těším,“ prozradila Blesku na závěr Krnáčová. 

Druhým lákadlem bude jedna z nejžádanějších kapel současnosti, britští Foals. Loni na podzim vydali své již čtvrté studiové album What Went Down a během letošního turné se jim podařilo vyprodat i proslulý stadion Wembley. Vstupenky v cenách 1200 a 1600 korun.

pavucinka ( 6. března 2016 11:13 )

Všichni více vyjímeční kumštýří mají něco společného. A není to snad i zřetelně vidět ??

Zobrazit celou diskusi