Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Depardieu bude mít na rukou krev milionů: Zahraje si Stalina

Depardieu si zahraje Stalina.
Depardieu si zahraje Stalina.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
30. prosince 2015
14:38

Francouzský herec a ruský občan Gérard Depardieu ztvární roli sovětského diktátora Josifa Vissarionoviče Stalina v novém filmu, který bude režírovat francouzská herečka a režisérka Fanny Ardantová. Informoval o tom zpravodajský server Hollywood reporter.

Podle informací serveru půjde o adaptaci románu Le Divan de Staline (Stalinův divan) Jeana-Daniela Baltassata z roku 2013. Je zasazen do 50. let a soustředí se na umělce, který byl najat, aby vytvořil Stalinův památník.

Producentem filmu bude francouzsko-portugalská společnost Leopardo Filmes, moskevské studio Mosfilm poskytne kostýmy a rekvizity.

Depardieu se stal ruským občanem v roce 2013, aby se vyhnul placení daní uvalených na bohaté obyvatele Francie. Od té doby oznámil i další projekty spojené s bývalým Sovětským svazem.

Na tiskové konferenci v říjnu letošního roku Depardieu vyjádřil lásku k Rusku a zároveň se opřel do Spojených států. „Bojovali proti sobě navzájem, zničili indiány, páchali otroctví, pak tam byla občanská válka. Pak byli první, kdo použil jadernou bombu... radši jsem Rusem,“ prohlásil.

jir-ka ( 30. prosince 2015 15:03 )

K tomu není co dodat . Svůj k svému . Příště to bude Korejská lidová republika . Hlavně , že si u kapitalistů nahrabal velké prachy .

Zobrazit celou diskusi