Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Bojkotujme fotbalové mistrovství světa v Putinově Rusku, vyzývá Porošenko!

Autor: mb - 
17. března 2015
17:35

Ukrajinský prezident vyzývá spřátelené země, aby bojkotovaly mistrovství světa ve fotbale, které se má konat za tři roky v Rusku! Sebejistí Rusové snahu Petra Porošenka (49) předem označili za zbytečnou.

„Myslím, že bychom měli vést diskusi o bojkotu MS 2018. Dokud jsou ruské jednotky na Ukrajině, pořádání mistrovství světa v té zemi (Rusku, pozn. redakce) je nemyslitelné,“ domnívá se Porošenko. Chce také požádat německou kancléřku Angelu Merkel (60), aby podpořila tvrdší sankce proti Putinově Rusku.

Ruská státní televize Rossija 24 v neděli uvedla dokument Krym: Návrat domů o znovusjednocení oblasti s Ruskem. Ukrajinského premiéra Jaceňuka (40) film rozzuřil a slíbil natočit »odvetu« s názvem Krym: Zločin a trest.

Kyjev a Západ viní Rusko z anexe poloostrova a podpory separatistů na východě země. Rusko pro změnu obviňuje Kyjev z nacionalismu a rozpoutání krvavé občanské války, která si dle údajů německé rozvědky vyžádala už 50 tisíc lidských životů!

Ze samotné výzvy Porošenka si ale Rusové nic nedělají. „Podívejte se, našli se tací, kteří se pokoušeli bojkotovat i ZOH v Soči, ale neuspěli. A stejně tak neuspějí ani s MS ve fotbale,“ je přesvědčen bývalý viceprezident FIFA Vjačeslav Koloskov (73).

Samotná Angela Merkel se k Porošenkově nápadu vyjádřila pragmaticky. „Teď myslím na 2015, máme dost práce s plněním minských dohod,“ nechala se slyšet.

ramsesss ( 17. března 2015 21:35 )

když se podíváš na mapu, zjistíš, že rusák potřebuje příjezdovou cestu na zabranej krym, a také nejprůmyslovější oblast uk taky není k zahození. Neházej vše na amíky, a přečti si, že se putin k tomu vlastně přiznal.

kratoz1 ( 17. března 2015 21:23 )

Ten kousek zničené Ukrajinské země má pro Rusáky podle Tebe jakou cenu? Bohužel NATO se roztahuje až příliš a Rusům došla trpělivost. Mimochodem kdyby na jejich místě byli Američani, tak na Ukrajině nežije jediný Ukrajinec.

ramsesss ( 17. března 2015 21:19 )

jinak ukačka nezbožňuju, nevím jak jsi na to přišel, jen nemůžu cejtit rusáka a jejich uvažování o světě...

ramsesss ( 17. března 2015 21:14 )

nechci hodnotit kdo za co může ani to, co je na ukrajině civilizovaného... Jenom , co je kurva rusákovi do toho !!!! Nebo myslíš ,že by si troufl někdo ohrozit svrchovanost ruska? jak nám to malej cezar podsouvá? Jde jim jen o území a využily současnej bordel na uk.

kratoz1 ( 17. března 2015 21:07 )

Co vidíš civilizovaného na Tebou zbožňované Ukrajině? Střílí do vlastních lidí ve své zemi.Je na pokraji bankrotu škemrající u půjčky EU a USA, ne aby zlepšila situaci v zemi, ale aby nakopila více zbraní a mohla dál válčit.

Zobrazit celou diskusi