Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Putina ovládá Satan a bratrovrah, varoval svět kyjevský patriarcha

Autor: tp, ČTK - 
7. září 2014
07:29

Prezidenta Ruska Vladimira Putina (61) ovládá Satan! Myslí si to ukrajinský patriarcha a odvolává se na činy popsané v Bibli, které spáchal Kain a Bůh v důsledku jeho činů "smetl" všechno živé velkou potopou. Až na Noema s jeho Archou. Prohlášení patriarchy je nezvykle útočné!

Ruský prezident Vladimir Putin se dostal pod vliv satana a pokud se nezačne kát, hrozí mu věčné zatracení. Prohlásil to nejvyšší představitel ukrajinské pravoslavné církve (kyjevský patriarchát), patriarcha Filaret v neobvykle otevřeném prohlášení, ve kterém rovněž obvinil ruského prezidenta z války na Ukrajině.

Kyjevský patriarchát silně podporuje ukrajinskou národnost a snahy kyjevské vlády porazit proruské separatisty na východní Ukrajině. "S velkou lítostí musím nyní veřejně říct, že mezi vládci tohoto světa se objevil nový Kain, nejen svým jménem, ale také svými činy," uvedl patriarcha Filaret s odvoláním na biblickou postavu, která zabila svého bratra Ábela. "Stejně jako u prvního bratrovraha v dějinách, Kaina, tyto skutky ukazují, že výše uvedený vládce se dostal pod vliv satana," dodal patriarcha v prohlášení zveřejněném na internetových stránkách kyjevského patriarchátu.

Prohlášení nese název Nový Kain a bylo zveřejněno v první celý den platnosti příměří mezi ukrajinskými silami a proruskými vzbouřenci. Při bojích na východní Ukrajině, které vypukly v dubnu, zemřelo nejméně 2600 lidí. Putin je pokřtěný pravoslavný křesťan a navázal úzké vztahy s ruskou pravoslavnou církví.

Filaret dodal, že Putin záměrně rozdmýchal konflikt na Ukrajině zasláním žoldáků, vojáků a zbraní přes hranice a rozšířil lži prostřednictvím ruských masových médiích o tom, co se ve skutečnosti děje.

Putin popírá, že by poslal ruské vojáky na Ukrajinu nebo vyzbrojoval separatisty, přestože Kyjev a jeho západní spojenci tvrdí, že mají přesvědčivé důkazy o opaku. "Tento vládce cynicky lže, tvrdí, že jeho země není součástí konfliktu na Ukrajině, i když udělal vše proto, aby se konflikt zostřil a udržuje ho," dodal Filaret. "Nazývá se bratrem ukrajinského lidu, ale ve skutečnosti podle svých činů se opravdu stal novým Kainem, prolévá bratrskou krev a zaplétá celý svět do lží." 

andorea ( 7. září 2014 12:41 )

Tak ještě vyjádření flanďáků bylo to poslední, co nám chybělo ...

marais ( 7. září 2014 10:53 )

A co ovládá Rasmusena a Obamu ČI POROŠENKA, co střílí do lidí???????? to neví?

jana999 ( 7. září 2014 09:56 )

no Slováci by měli spíš stát při těch proruských, protože být my jako kyjevští teroristi, tak jsme slováky, když se po několikáté chtěli bodtrhnout vybombardovali a bylo to.

jana999 ( 7. září 2014 09:53 )

no něco na tom bude, taky jsem viděla putina se v kostele klanět a pro mě jsou církve dílo dáblovo

jana999 ( 7. září 2014 09:52 )

copak do politiky, měli by už jít do dějin, jak někdo dneska může ještě věřit těm manipulačním blábolům

Zobrazit celou diskusi