Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pozér Putin: Jeho vojsko postupuje na Ukrajině, prezident se předváděl před mládeží!

Autor: shp - 
30. srpna 2014
05:01

Že si buduje až přehnaný kult osobnosti, je o ruské hlavě státu známá věc. Že se ale bude Vladimir Putin předvádět před studenty v době, kdy jeho ozbrojená vojska vpadla na Ukrajinu a v zemi dennodenně umírají lidí, nečekali ani jeho největší odpůrci. Putin před studenty divoce gestikuloval, házel poťouchlé úsměvy a nakonec prohlásil k Západu: „Nehrajte si s jadernou velmocí.“

Napětí na Ukrajině eskaluje každou hodinou. V zemi se v současnosti nachází podle informací NATO tisíc ruských vojáků s masivní podporou separatistů a dobrovolníků ve zbrani. „V řadách domobrany bojuje asi tři až čtyři tisíce ruských bojovníků,“ prohlásil premiér samozvané Doněcké lidové republiky.

Prezident Putin se včera taky rozpovídal, a dokonce rozvášnil. Proslov přednesl včera před ruskými mládežníky u jezera Seliger. Sice se ohradil, že by se Rusko chystalo do války, ale zároveň pohrozil, že by si s jeho zemí neměl západ pohrávat kvůli jeho atomovým zbraním.

„Mohu rovnou říci: Rusko je daleko od toho, aby se nechalo vtáhnout do nějakých rozsáhlých konfliktů. Nechceme to a ani se k tomu nechystáme,“ řekl Putin. „Dovoluji si připomenout, že Rusko je jednou z nejsilnějších jaderných velmocí. To nejsou slova, ale skutečnost,“ dodal s tím, že jaderné odstrašování hodlá dále posilovat.

„Aby člověk uspěl, tak musí být hluboce přesvědčen o tom, co dělá. Cílem není to, aby s ním všichni ve všem souhlasili, ale aby dokázal efektivně a adekvátně vysvětlit svůj názor. A právě tehdy vám lidé začnou důvěřovat a podporovat,“ uzavřel Putin svůj projev před studenty.

Invaze na Ukrajině: Země hlásí vpád ruských vojsk!
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
 
22:40
30. 8. 2014
 
19:30
30. 8. 2014

Ukrajinský prezident Porošenko po setkání s lídry EU prohlásil, že unie přitvrdí sankce proti Rusku tak, aby podpořila prosazení mírového plánu.

 
18:10
30. 8. 2014

Evropský summit by měl dnes před případným rozhodováním o posílení protiruských sankcí diskutovat o tom, jak dál s diplomatickou iniciativou Evropské unie zaměřenou na zastavení bojů na Ukrajině. Novinářům to řekl český premiér Bohuslav Sobotka při příchodu do budovy, kde dnes budou unijní lídři jednat. „Dnes bychom se měli zabývat tím, jaký výsledek měly diplomatické aktivity Evropské unie vůči krizi na Ukrajině,“ řekl před jednáním šéfů států a vlád unijních zemí Sobotka.

 
17:45
30. 8. 2014

Na premiéra samozvané Doněcké lidové republiky Alexandra Zacharčenka byl v Doněcku spáchán pokus o atentát. Z útoku prý vyvázl bez zranění.

 
15:40
30. 8. 2014

Opoziční politik a novinář v ruském Pskovu, který se zajímal o pohřby místních výsadkářů údajně zabitých na Ukrajině, byl v noci na dnešek přepaden. Lev Šlosberg z rukou neznámých násilníků vyvázl s otřesem mozku a přeraženým nosem, není však v ohrožení života, informovala ruská média s odvoláním na politikovu manželku. Poslanec je podle internetového listu gazeta.ru hospitalizován a trpí částečnou ztrátou paměti.

 
13:31
30. 8. 2014

Ukrajinští vojáci se pod tlakem povstalců, podporovaných Ruskem, museli stáhnout z oblastí východně od povstalecké bašty Luhanska na východě Ukrajiny. "Přímá vojenská agrese proti východní Ukrajině pokračuje," tvrdí rada. Ruské tanky podle ní "doslova zničily všechny domy" ve městečku Novosvitlivka.

 
13:01
30. 8. 2014

Ukrajinští vojáci podle armády museli ustoupit ze dvou vsí u Luhanska a ruské tanky zničily Novosvitlivku. Ruská agrese podle Kyjeva pokračuje.

 
12:45
30. 8. 2014

Ukrajinský prezident Porošenko nepochybuje, že summit EU dnes Evropskou komisi pověří, aby připravila další podobu protiruských sankcí.

 
11:26
30. 8. 2014

O postavení uprchlíka či dočasný azyl požádalo v Rusku už více než 130.000 Ukrajinců. Oznámila to dnes agentura ITAR-TASS s odvoláním na ruské úřady. Podle nich v Rusku pobývá celkem asi 820.000 občanů sousední země, sužované od dubna ozbrojeným konfliktem na převážně ruskojazyčném východu země.

 
11:00
30. 8. 2014

První ukrajinští vojáci vyšli z obklíčení u Ilovajska na východě Ukrajiny. Oznámil to dnes ukrajinský ministr vnitra Arsen Avakov s tím, že jde o 28 mužů z praporů ministerstva vnitra a několik dalších z jiných jednotek.

 
08:41
30. 8. 2014

Ukrajinští vojáci, obklíčení proruskými separatisty ve městě Ilovajsk na východě Ukrajiny, prý budou moci během dneška opustit bojiště a přejít k hlavním silám ukrajinské armády. Uvedla to dnes ukrajinská a ruská média s odvoláním na velitele dobrovolnického provládního praporu Donbas Semena Semenčenka, kterého prý o příslušné dohodě informoval prezident Petro Porošenko.

atakdale ( 3. září 2014 11:15 )

putin se nikde nepředvádí, putin normálně funguje, momentálně nejrozumnějc ze všech politiků, kterých se tahle fraška týká

japos22 ( 30. srpna 2014 20:10 )

Nějak se nerýsuje konec, snad to ukončí ruská zima

tymitaky ( 30. srpna 2014 17:02 )

itartas, co znamená "demokraticky zakázáno"?

tgbb ( 30. srpna 2014 16:20 )

fašistické bestie kyjeva neměli nikdy pouštět z obklíčení, přišly vraždit musí být souzeni vojenským soudem

itartas ( 30. srpna 2014 15:47 )

chanel.... i hanobit národ, rasu a přesvědčení je zakázáno našim zákonem a koukni se jak vesele se hanobí ruský národ. Ten § vznikl na ochranu pouze jednoho národa. Na ostatní rasy, národy a náboženství se může plivat od rána do večera.

Zobrazit celou diskusi