Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Strážník, který ubodal Američana, se necítí vinen!

Sazka Aréna
Sazka Aréna  (Autor: Foto pro Blesk - Telefónica)
Autor: jos, ČTK - 
23. září 2008
12:49

AKTUALIZOVÁNO: V Praze u městského soudu začal proces se strážníkm Milanem Pavlisem. Ten před Sazka Arenou ubodal v lednu amerického vojáka.

Incident se stal v noci z 29. na 30. ledna v Praze v Českomoravské ulici. Podle policie se oba muži dostali do sporu, který přerostl do fyzické potyčky. Strážník, který tou dobou nebyl ve službě, pak podle policie vytáhl nůž a Američana Michaela M. několikrát bodl - do nohy a do srdce. Spor se údajně týkal špatného parkování.

Pavlisův obhájce Beno Jeřábek před začátkem procesu médiím sdělil, že jeho klient se necítí vinen. Prý se cítí být napadeným a pouze se bránil.

U soudu pak sám Pavlis (26) řekl, že svého činu velmi lituje. Ohradil se však proti tomu, že spor vyvolal on. Když se vracel z hospody, Američan prý znenadání vystoupil z bočních dveří zaparkovaného auta a zaútočil na něho teleskopickým obuškem. "Nepamatuji si, že bych zavdal nějakou příčinu, aby na mě někdo vystartoval," vypověděl Pavlis.

Poté, co inkasoval zásah do hlavy, spadl prý Pavlis na zem. Když vstával, tak vytáhl zavírací nůž a otevřel ho. Pak s ním podle svých slov máchal, aby si Američana "držel od těla". "Nikdy jsem neměl v úmyslu, i když jsem ten nůž vytáhl, ho použít," uvedl Pavlis. "Měl jsem hrozný strach, že to nemusí skončit tou jednou ranou. Bál jsem se o svůj život," dodal.

Pavlis také přiznal, že před incidentem seděl s kolegy na služebně a popíjeli. Pak šli ještě do hospody. Že byl Pavlis pod vlivem alkoholu prokázal i test krve - měl 2,2 promile.

Pavlisovi obviněnému z vraždy hrozí 10 až 15 let vězení.

(Více o vraždě amerického vojáka čtěte zde!)

 

 

 

 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání