Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Vražedkyně žádá o obnovu procesu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: archiv)
Autor: Ivana Žáková - 
14. září 2008
17:26

O obnovu procesu usiluje z vězení vražedkyně Markéta Kumerová (40), která byla odsouzena na 10,5 roku za to, že nechala popravit nájemným zabijákem manžela.

Krajský soud ale marně čekal na nového svědka až ze Slovinska, který mohl potvrdit její nevinu.

Kumerová si odpykává trest už od roku 2003. Po celou dobu tvrdí, že s vraždou svého muže, Slovince Joža Kumery nemá nic společného. V roce 2001 ji dokonce soud zprostil obžaloby kvůli nedostatku důkazů. Kumerovi patřily erotické kluby a měl kontakty na podsvětí. Jeho žena Markéta vlastnila ve slovinském Mariboru peep-show.

Za mřížemi je proto, že si v roce 1999 objednala za 90 tisíc korun vraždu manžela. Nájemným zabijákem se stal Kumerův obchodní partner Jiří Vyležík, který jako jediný ženu usvědčil. Slovince popravil zezadu pěti výstřely v obci Huzová na Bruntálsku, právě když vykonával potřebu. Mrtvého pak obral o 480 německých marek, 50 tisíc slovinských tolarů a 50 tisíc italských lir. Odpykává si 14 let v nejtvrdší věznici.

"Co bych z jeho smrti měla? Kdybych se s ním rozvedla, měla bych peněz dost a mohla bych si žít v pohodě. Určitě bych si na vraždu nenajímala mladého drobného kluka," trvá stále na svém Markéta Kumerová. Poté, co její nový svědek ze Slovinska nedorazil, propukla u soudu v pláč. Jože Terbovc do Ostravy nepřijel kvůli vážným zdravotním problémům. Soudce proto požádal o pomoc slovinské instituce, které výslech zajistí.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání