Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nehoda slovenského autobusu má již 14 obětí

Nehoda slovenského autobusu u města Gospić
Nehoda slovenského autobusu u města Gospić  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
8. září 2008
07:44

Tragická nehoda slovenského autobusu, která se stala v neděli ráno u chorvatského města Gospić, má již 14 obětí. Slovensko vypravilo letecký speicál.

V chorvatských nemocnicích zůstává devět lidí, dva v kritickém stavu. Slovenský vládní speciál přivezl v neděli večer 26 přeživších, z nich 19 bylo převezeno do slovenských nemocnic, dva pak zůstali v nemocničním ošetření.

"Jedna z cestujících má zlomené rameno, další pacient má podezření na úraz krční páteře," řekla mluvčí Fakultní nemocnice L. Pasteura Jaroslava Oravcová.

Na košickém letišti čekali na své blízké, kteří tragédii přežili, rodinní příslušníci. "Měl jsem v autobusu čtyři blízké příbuzné, všichni seděli vzadu a přežili," řekl Košičan Tibor Venda, který se o neštěstí dozvěděl brzy ráno.

"Byl to zázrak, jsem hluboce věřící a vysvětlit si to umím jen zázrakem," řekla novinářům na letišti paní Jana, která měla v autobuse manžela a dvě nezletilé děti. Její příbuzní se vrátili jen s lehkými zraněními.

Při nehodě zemřelo na místě 11 lidí, po převozu do nemocnice další tři, upřesnil mluvčí slovenského ministerstva zahraničí. V chorvatských nemocnicích v Záhřebu, Gospiči a Rijece zůstalo devět lidí, z nichž tři jsou těžce zranění. "Všichni zranění však jsou mimo ohrožení života," dodal mluvčí. Těla obětí by měla být na Slovensko převezena až v dalších dnech po jejich identifikaci.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání