Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Při přestřelce v centru města zemřel policista

Přestřelka v centru Chomutova
Přestřelka v centru Chomutova  (Autor: Blesk - Helena Lacinová)
Autor: lac, kol - 
3. září 2008
20:37

AKTUALIZOVÁNO: Ve středu večer zažilo město Chomutov scénu, jakoby vystřiženou z akčního filmu. A výsledek? Jeden mrtvý Vietnamec, jeden mrtvý policista a jeden postřelený pachatel.

Co stálo za přestřelkou, která se odehrála v podvečer v centru města Chomutova se prozatím neví a policie to nyní zjišťuje

Přestřelka v centru Chomutova Přestřelka v centru Chomutova | Blesk - Helena Lacinová

Jisté však je, že chomutovští policisté přijali ve středu večer na linku 158 telefonát, v němž jim anonymní volající oznámil střelbu na ulici Školní.

Hlídka, která byla poblíž ihned zareagovala a poblíž staré pošty a ulice 28. října policisté opravdu spatřili neznámého muže s pistolí v ruce. 'Desperát' však také nezaváhal a jakmile se vozidlo policistů dostatečně přiblížilo, zahájil po nich palbu. Policisté střelbu opětovali a pachatele zranili a posléze zadrželi a nechali eskortovat do nemocnice na ošetření.

Bohužel, byl při přestřelce vážně poraněn i jeden ze zasahujících policistů, který byl také následně převezen záchrankou do nemocnice. Tam však za nedlouho svůj boj o život prohrál.


Otec mrtvého Vietnamce z Chomutova Otec mrtvého Vietnamce z Chomutova | Blesk - Helena Lacinová

Otec zavražděného Vietnamce


Policejní posily, které na místo také okamžitě vyrazily, nalezly v sousední Školní ulici pravděpodobný důvod pachatelovy střelby. Na chodníku před hernou Las Vegas ležela hořící mrtvola Vietnamce a interiér podniku byl v plamenech. Hasiči plameny zanedlouho zkrotili a policie obě místa činu prozatím zajistila.


 

Naši reportéři jsou na místě a zjišťují daloší okolnosti.

O případu vás budeme dále informovat!


I tehdy umírali policisté:

  • 15. června 1997 – Při policejním zásahu v tramvaji v Praze 4-Nuslích byl smrtelně postřelen šestadvacetiletý podporučík, jeho kolega vyvázl se zraněním. Zraněni byli i dva cestující v tramvaji.
  • 17. dubna 1998 – Důstojníka cizinecké policiezastřelil u Dobroslavic na Opavsku člen zločinecké skupiny zaměřené na poštovní a bankovní loupeže. Policista je přistihl při přípravě přepadení.
  • 23. dubna 1998 – Při policejní akci v Táboritské ulici v Praze 3 zastřelil Petr Chromek, jehož se policisté chystali zatknout, třicetiletého kriminalistu a dalšího policistu postřelil.
  • 13. června 1998 – Třiadvacetiletý policista Jiří Hrubý zahynul při přestřelce u obce Letkov v okrese Plzeň-jih. Druhý člen policejní hlídky byl zraněn na ruce.
  • 17. dubna 2001 – Kriminalistu (31) z Písku zastřelil ve svém domě v Protivíně na Písecku pětačtyřicetiletý muž podezřelý ze znásilnění. Další dva policisty vážně zranil.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání