Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Policie našla lidské chodidlo

Vyšetřovatelé okolí nálezu lidského chodidla u Hostivařské přehrady uzavřeli a prohledali
Vyšetřovatelé okolí nálezu lidského chodidla u Hostivařské přehrady uzavřeli a prohledali  (Autor: David Malík)
Autor: Vlastimil Staňa - 
3. září 2008
07:50

VIDEO: Kus nohy, lidské chodilo, našla v úterý odpoledne u Hostivařské přehrady policejní hlídka. Místo hrůzného nálezu prověřují vyšetřovatelé.

"Budeme také prověřovat, zda úterní nález nemá souvislost s případem nalezení amputované lidské ruky. Část těla našli minulý týden pracovníci třídírny odpadů v Malé Chuchli," řekla pražská policejní mluvčí Eva Miklíková. Podle ní bude nařízena pitva.

Kriminalisté ohledávají místo činu Kriminalisté ohledávají místo činu | Blesk - David Malík

Podrobnější informace by policie mohla mít ve středu.

V Česku za posledních 11 let bylo nalezeno několik lidských těl rozřezaných na kusy. Například v říjnu 1999 pražsští kriminalisté vyšetřovali případ takzvaného 'Vinohradského řezníka'.

Policie na místě činu. Policie na místě činu. | Blesk - David Malík

V popelnici byl lidský trup, v dalším kontejneru části nohou a rukou v igelitových pytlích. Hlavu a další části těla se podařilo najít ve Vltavě v Praze 1. Zavražděným byl zřejmě podnikatel z Kyrgystánu. Podle policie měl spáchat vraždu krajan oběti. Ten ale stačil zmizet domů. Policie případ předali později do jeho země. Posledním případem álezu lidského těla rozřezaného na kusy byla vražda mladé dívky v Ústí nad Labem. Později jejího vraha policie dopadla a soud odsoudil na dlouhé roky do vězení.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání