Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Třicet psů otrávila, o další desítky chlupáčů přijde!

Zdeňka Grohmanová
Zdeňka Grohmanová  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: ČTK - 
1. září 2008
12:21

Majitelka téměř 30 otrávených psů ze Štarnova na Olomoucku, jejichž těla nalezli policisté minulý týden v Bohuňovicích, přijde i o zbylá zvířata.

Rozhodli o tom na návrh veterinářů úředníci šternberské radnice. Několik desítek psů, které Zdeňka Grohmanová stále ještě chová ve svém rodinném domě, bude umístěno v útulcích.

"Odběr psů bude uskutečněn v tomto nebo příštím týdnu a zajistí jej odborná firma ve spolupráci s námi a s policií," řekl vedoucí odboru životního prostředí šternberské radnice Miroslav Kluka. Důvodem odebrání zbylých psů ženě, která jich chovala doma několik desítek, jsou především jejich životní podmínky. "Je tam nepřiměřená plocha, nepřiměřené ošetřování. Jeden člověk to tam nemůže zvládnout. Navíc si psi ubližují sami sobě," doplnil Kluka.

Zdeňka Grohmanová trápila celý Štarnov. Zdeňka Grohmanová trápila celý Štarnov. | Pavel Ryšlink

Úředníci zatím přesně neví, kolik psů přesně majitelce zbylo. Odhadují, že bych jich mělo být více než dvě desítky. "Využijeme přitom nabídky Ligy na ochranu zvířat a zvířata umístíme v útulcích," dodal vedoucí odboru životního prostředí. Vedení obce rozhodnutí úředníků přivítalo.

"Samozřejmě jsme moc rádi. Stěžovali si sousedi, ale jako obec jsme bohužel nemohli zakročit. Paní Grohmanová není podnikatelka a pokud vás nepustí dál do své nemovitosti, je tam domovní svoboda a nemůžete tam jinak než na základě soudního příkazu. Nemohli jsme účinně zasáhnout. Jediné východisko bylo soudní jednání. Vítáme to, těm sousedům se uleví," řekla starostka obce Daniela Dvorská. Podotkla však, že do budoucna je zdrženlivá. "Nikdo jí nemůže zabránit v tom, aby se tato situace neopakovala," podotkla starostka.

(Více o případu čtěte zde a zde!)

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání