Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zneužili chlapce (9), dostali tři roky

Autor: ČTK - 
28. srpna 2008
12:35

Vrchní soud v Olomouci dnes definitivně potrestal Pavla Cíla a Petra Opělu za pohlavní zneužití devítiletého chlapce.

Cíl, jenž je upoután na invalidním vozíku, si odpyká tříletý podmíněný trest, Opěla stejně dlouhou dobu stráví za mřížemi.

Odvolací soud tak potvrdil až na drobné úpravy rozsudek brněnského krajského soudu.



"Ve své podstatě jsme rozsudek potvrdili, upřesnili jsme pouze formální chybu bez důsledku na výrok o vině a trestu," řekl ve čtvrtek mluvčí olomouckého vrchního soudu Petr Angyalossy.

Podle soudu muži na konci roku 2006 devítiletého chlapce pohlavně zneužili v jednom z brněnských bytů. S chlapcem měl jeden z nich anální pohlavní styk a prováděli s ním i další sexuální praktiky.

Žalobce muže původně postavil před soud i kvůli tomu, že chlapce násilím nutili k tomu, aby strpěl různé sexuální praktiky a podávali mu při tom pravděpodobně víno. Zároveň podle státního zástupce chlapci ukazovali na mobilu pornografické snímky a vyhrožovali mu, pokud se o jejich praktikách svěří matce. Za tyto skutky však byly krajským soudem zproštěni obžaloby. "V těchto případech je situace taková, že k nějakému jednání došlo, ale neprokázalo se, že by naplnilo znaky trestného činu a došlo k němu tak, jak je popsáno v obžalobě," uvedl mluvčí soudu.

Matka hocha si Cíla s Opělou pozvala koncem roku 2006 domů, aby s nimi jednala jako se zástupci jedné bankovní instituce o úvěru. Přitom se muži seznámili s dítětem. Chlapce si později pozvali do svého bytu. Chlapec se s matkou následně z původního bytu odstěhovali. Přitom se hoch zmínil, že je dobře, že již dvojici mužů neuvidí. Matka následně zjistila, že hoch byl zneužit a informovala o tom policii.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání