Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kanadská policie zatkla zloděje 2 865 kol

Výběr kola může ovlivnit vaši plodnost
Výběr kola může ovlivnit vaši plodnost  (Autor: AFP)
Autor: Famous - 
26. srpna 2008
14:14

Snad největšího zloděje kol na světě zatkla kanadská policie v Torontu. Poberta má na svém kontě údajně zcizení až 2 865 kol.

Největší nárůst počtu kriminálních činů tohoto druhu muži zákona zaznamenali v červenci, kdy devětačtyřicetiletý Igor Kenk začal v ulicích metropole operovat.

Policie proto rozjela velkou akci, která skončila právě tento měsíc. Mužům zákona se podařilo polapit Kenka a jeho spolupracovníka přímo při činu – když utíkali s kradeným kolem.

A devětačtyřicetiletý muž měl z krádeží výnosný obchod. Nebál se zřídit si vlastní bazar Bicycle Clinic, v němž se snažil všech 2 865 kradených kol zpeněžit. Obchůdek byl podle policie narván k prasknutí a s jeho vyklízením musela přijet pomoci hasičská hlídka, která podávala bicykly oknem z prvního patra.

Policie posléze zajistila dvě stovky kol ještě v Kenkově domě a v deseti dalších garážích, které si pronajal od obyvatel města. Celkem napočítali muži zákona 2 865 kradených bicyklů.

Policejní stanici v Torontu v posledních dnech navštívilo na patnáct tisíc Toronťanů, jimž kolo v posledních měsících zmizelo. Ale jen pětistovka nalezla své původní majitele. Kenk teď čelí 58 žalobám z krádeže, pokusu o krádež, držení kradených věcí a držení zlodějského nářadí.

Jak mít kolo ve formě? Čtěte zde!

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání