Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Senior dával pervitin mladistvým dívkám

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
19. srpna 2008
17:01

Policie obvinila třiašedesátiletého muže z Kvasic na Kroměřížsku z výroby pervitinu a jeho poskytování jedné nezletilé a několika mladistvým dívkám.

Pokud bude uznán vinným, hrozí obviněnému až dvanáctileté vězení. Informoval o tom mluvčí brněnské krajské správy policie Pavel Šváb.

Policisté momentálně prověřují rozsah trestné činnosti i okruh osob, kterým senior údajně drogu poskytoval. "Vyšetřování není uzavřeno, musíme pečlivě zjistit, jak to probíhalo," uvedl Šváb. Muž pervitin pravděpodobně sám vařil, možná také kupoval. Údajně je také sám uživatelem drogy. Dívkám ji podával, případně prodával prý nejméně několik měsíců, a to v několika desítkách případů.

Vysoká, až dvanáctiletá sazba, obviněnému hrozí proto, že mezi dívkami je jedna mladší patnácti let. Věk pravděpodobného pachatele se také poněkud vymyká věkovým skupinám obvyklých provinilců v oblasti drogové problematiky. "Nic podobného si nepamatuji, jedná se o výjimečný případ. Ale i v tomto věku se lidé dopouštějí trestní činnosti, například asi před dvěma lety jsme v Brně měli asi šedesátiletou sprejerku," uzavřel Šváb.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání