Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Motocyklista prořízl při exhibici kolegovi hrdlo

Ilustrační foto - motorka
Ilustrační foto - motorka  (Autor: ABL - Ilustrační foto)
Autor: ČTK - 
2. srpna 2008
22:05

Motocyklista prořízl při exhibici jinému řidiči hrdlo. Neštěstí se stalo odpoledne během akce Motonálet Custom Show 2008 v Nikolčicích na Břeclavsku.

"V 16:51 hodin na místo přiletěl vrtulník k těžkému úrazu v oblasti krku," řekla serveru tn.cz mluvčí jihomoravské záchranky Barbora Zuchová. Čtyřiatřicetiletý muž skončil v nemocnici v Brně - Bohunicích.

Nehoda se podle serveru stala při vystoupení Abu Jafara, který si říká Železný muž. "Ležel právě na zemi a motorkáři mu měli přejíždět krk. Jeden z nich se ale na rampě trochu zasekl a Jafara poranil," okomentoval spoluorganizátor a svědek Václav Nečas.

"Stupačka zasáhla tepnu, došlo k tepennému krvácení. Muž dostal první pomoc od záchranářů, kteří měli službu přímo na místě," uvedla mluvčí záchranky.

Zraněný motorkář sice neztratil tolik krve, aby ho to ohrozilo na životě, podle Zuchové ale v podobných případech lze očekávat komplikace s dýcháním. Pacient se okamžitě po leteckém transportu do nemocnice podrobil operaci. Program pokračuje i po úraze dál.

Soutěžní výstava Motonálet Custom Show 2008 je podle organizátorů již druhý ročník úzce specializované akce, kde se předvádějí speciálně postavené a přestavěné motocykly.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání