Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bývalý ředitel nemocnice dostal podmínku

Josef Pejchl
Josef Pejchl  (Autor: Jiří Čada)
Autor: ČTK - 
31. července 2008
11:02

Bývalý ředitel havlíčkobrodské nemocnice Josef Pejchl byl odsouzen k deseti měsícům vězení s podmíněným odkladem na 18 měsíců. Prý včas neoznámil heparinové vraždy.

Podle soudu se dopustil trestného činu neoznámení trestného činu v případu takzvaných heparinových vražd, jež v nemocnici v roce 2006 spáchal tehdejší zdravotník Petr Zelenka. Pejchl vinu popírá a na místě se proti rozsudku odvolal.

Bývalému řediteli hrozily až tři roky vězení. Podle státní zástupkyně Zdeňky Tománkové především neoznámil sdělení primáře Pavla Longina, že zdravotník oddělení ARO Petr Zelenka od dubna do září 2006 zabíjí pacienty svévolným podáváním léku na ředění krve - heparinu.

Pechch tvrdí, že nekonala policie, u níž oznámení trestného činu leželo od 20. října. Zelenku zatkli 1. prosince, po Longinově osobní návštěvě na policii 29. listopadu.

Zelenka podle soudu od května do září 2006 podáním heparinu zavraždil sedm pacientů, dalších deset se pokusil zavraždit. Soud mu letos v únoru uložil doživotní trest vězení.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání