Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Přerazil nos úřednici radnice!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, kol - 
25. července 2008
13:19

Devětadvacetiletou úřednici odboru sociálních dávek přerovského magistrátu dnes fyzicky napadl dvaačtyřicetiletý muž. Úřednici dvakrát bez předchozí slovní rozepře udeřil do obličeje. Dalšímu útoku zabránila muži až její spolupracovnice.

Napadená má zlomený nos, násilníka zadrželi policisté, řekla přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

"Muž zaklepal na dveře kanceláře a když mu devětadvacetiletá zaměstnankyně otevřela, tak ji bez jakýchkoliv slovních urážek či slovního napadení dvakrát udeřil do obličeje. V dalším napadení mu zabránila kolegyně, která přivolala také policii," uvedla policejní mluvčí.

Podle lékařské zprávy má žena zlomený nos a dobu léčení odhadli lékaři na jeden týden. Motivem jednání muže bylo podle zjištění policistů zřejmě to, že jeho rodině byly v červnu odejmuty dávky.
"Ve zkráceném přípravném řízení bude muži ještě dnes sděleno podezření z trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a z výtržnictví," doplnila policejní mluvčí.

"Jsou bohužel okamžiky, kdy stoprocentně úředníky ochránit nedokážeme. Máme proškoleny pracovnice, ale v takové chvíli jsou komunikační schopnosti nanic. Rozhodně to odsuzujeme," řekl k případu v pátek mluvčí přerovské radnice Bohuslav Přidal.


S podobnými útoky se v Olomouckém kraji setkali v minulosti i úředníci jiných radnic.

  • V Jeseníku například úřednici vyhrožoval bezdomovec se železnou tyčí v ruce, ale ženě se nakonec nic nestalo. Město poté nakoupilo do kanceláří alarmy.

 

  • V srpnu 2004 šestadvacetiletý psychicky nemocný mladík vyhrožoval smrtí jedné z pracovnic radnice v Uničově na Olomoucku. Mladík přitom lidi na radnici napadl již v červnu, kdy se dobýval do kanceláře starostky a posléze zaútočil na místostarostu. Policie agresivního muže zadržela a předala do péče psychiatrické léčebny.
  • V roce 2006 agresivní muž vyhrožoval podřezáním zase úřednicím na hranické radnici.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání