Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Začal soud s gangem vyděračů a násilníků

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, kol - 
21. července 2008
11:19

Za mimořádných bezpečnostní opatření začal v pondělí u Krajského soudu v Plzni proces se skupinou 12 osob obviněných ze zločinného spolčení, vydírání a další kriminální činnosti.

'Desperáti' svým neustálým nátlakem  terorizovali podnikatele  především na území západních Čech. A servítky si rozhodně nebrali. Naopak - k nátlaku používali fyzické i psychické násilí, mimo jiné ničení provozoven a hrozbu likvidace rodiny. Soudní síň střeží ozbrojené komando. Skupina je podle policie z hlediska rozsahu a délky trvání trestné činnosti srovnatelná s Berdychovým gangem.



Škody jdou do mnoha miliónů

Hlavou gangu je pětatřicetiletý Milan Zádamský. V případu jsou desítky poškozených, kteří žádají náhradu škody v řádech milionů. Gang po jich podle obžaloby chtěl peníze za ochranu, kterou jim poskytne. Zádamského muži také půjčovali lidem peníze s vysokým úrokem bez potvrzení a částky požadovali zpět ještě před vypršením dohodnuté lhůty.

S pistolí hrozili likvidací dětí

Podnikatelům a svým dlužníkům například přikládali pistoli k hlavě, hrozili likvidací dětí i celých rodin. Majitelům heren a barů vnucovali přístroje, ale celý zisk z automatů chtěli pro sebe. Kdo nesouhlasil, tomu zničili provozovnu či napadli hosty podniku.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání