Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

U Chebu našli policisté další pěstírnu konopí

Marihuana
Marihuana  (Autor: wikipedie.cz)
Autor: ČTK - 
17. července 2008
09:20

Pěstírnu marihuany našli v noci na čtvrtek policisté nedaleko Chebu. V areálu bývalé zemědělské usedlosti Chlumeček objevili vzrostlé rostliny konopí a podařilo se jim na místě zadržet i jednoho z pěstitelů.

O policejní akci média informovala o tom ve čtvrtek ráno mluvčí chebské policie Martina Hrušková. "Rostliny byly těsně před sklizní. Policisté byli na místě do rána. Jaké množství marihuany v pěstírně bylo, teprve zjišťujeme," uvedla Hrušková.

Na západě Čech nejde o ojedinělý případ. Na pěstování marihuany ve velkém se zaměřují v poslední době zejména Vietnamci. I zadržený muž v Chlumečku byl vietnamského původu.

V poslední době v Karlovarském kraji objevili policisté jednu z největších pěstíren v květnu v Chodově na Sokolovsku. V pronajatém domě tam našli policisté celkem 3000 rostlin konopí. V Plzeňském kraji se policii například podařilo v druhé polovině června odhalit dvě velké pěstírny konopí na Domažlicku a jižním Plzeňsku.

Podle statistik se policisté za prvních pět měsíců letošního roku zabývali v Plzeňském a Karlovarském kraji 126 případy nedovolené výroby a distribuce psychotropních látek a jedů.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání