Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Roky nezvěstného Martina někdo ubodal!

Autor: Nový Čas - 
15. července 2008
12:06

Před osmi lety zmizel beze stopy. V pondělí našli zbytky jeho těla. Takový je prvotní odhad banskobystřické police poté, co na kopci Urpín objevili kostru s nožem zabodnutým v hrudníku!

Rodiče Martina Kolára, který měl v době, kdy zmizel, 17 let, jsou psychicky na dně. Při otřesném nálezu totiž rozpoznali školní věci a oblečení jejich milovaného ztraceného syna.

"Je to horší než ty roky nejistoty. Teď všechny naše naděje zemřely," s pláčem vypověděla nešťastná matka, Bronislava Kollárová. Tragické úmrtí milovaného syna si spolu s manželem nedokáží vysvětlit.

"Je to nepochopitelné, byl to slušný chlapec. Navíc, na Urpíně jsme ho těsně po zmizení hledali!" Shodují se rodiče. Osm let poté, co Martin beze stopy zmizel, objevil jistý Banskobystričan (67) v keřích na zmiňovaném vrchu otřesný nález.

"Jde o zbytky kostí s bodným nástrojem v části hrudníku," potvrdila banskobystrická krajská policejní mluvčí Petra Babulicová. Vyšetřovatel už proto zahájil trestní stíhání pro zabití.

Podle Babulicové může opravdu jít o tělesné ostatky nezvěstného Martina Kollára, který by dnes měl 25 let. Naposledy byl viděn 4. prosince 2000 v banskobystrickém trolejbuse. Od té doby jako by se do země propadl. "Definitivně však totožnost nálezu potvrdí až expertíza," dodala mluvčí.

U kosterních ostatků dobře ukrytých v keřích se našel také školní batoh, sešit a taštička na doklady. Těsně po Martinově zmizení založili jeho rodiče nadaci s názvem Hope, která pomáhá rodičům nezvěstných dětí. Ještě do poslední chvíle totiž věřili, že jejich naděje stále žije.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání