Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Srážka tramvají mu změnila život

Richard Štefek musí prodat tento dům, protože kvůli dlouhodobé pracovní neschopnosti nemůže splácet úvěry
Richard Štefek musí prodat tento dům, protože kvůli dlouhodobé pracovní neschopnosti nemůže splácet úvěry  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková - 
10. července 2008
05:00

Přesně po čtvrt roce je opět pátek jedenáctého. Ten v dubnu osudově změnil životy desítkám lidí z Ostravy a okolí, kteří cestovali tramvají číslo 5.

Mezi nimi byl i Richard Štefek (40) z Vřesiny. Srážka tramvají ho těžce poznamenala po zdravotní i finanční stránce. "Byla to apokalypsa. Ta hrůza mě bude pronásledovat do konce života. Mrtvé už nikdy nevymažu z paměti," řekl tehdy Blesku Štefek. Po nehodě byl v bezvědomí a utrpěl vážné poranění kolene, žeber a hlavy.

Přesto že stále není fit, nastoupil po třech měsících do práce. "Mám stále velké bolesti hlavy, ale nemohu už zůstat na nemocenské, skončil bych na mizině," přiznal se smutkem Blesku.

"Vzal jsem si úvěry na dům ve Vřesině, který teď musím prodat," popisuje svoji situaci Štefek. Kvůli nehodě se dostal do takové finanční tísně, že by mu hrozila exekuce. Po prodeji domu se odstěhuje do bytu v Ostravě-Zábřehu. Odškodné ještě žádné nedostal. "Pouze časovou jízdenku v hodnotě pěti tisíc korun od dopravního podniku, kterou ani nevyužiju," kroutí hlavou Štefek.

Nehoda poznamenala také jeho psychiku. "Mám noční můry, anebo naopak se stále budím a vůbec nemohu spát. Je to strašně vyčerpávající," posteskne si muž. Jedna z nejhorších nehod v historii tramvajové dopravy si 11. dubna ve Vřesině u Ostravy vyžádala tři oběti, 14 těžce zraněných a 29 lehce.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání