Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Uřízl sousedovi hlavu

Vrah David Hladík
Vrah David Hladík  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
7. července 2008
13:02

Patnáct let vězení nebo dokonce až výjimečný trest hrozí za vraždu osmapadesátiletého spolubydlícího čtyřiadvacetiletému Davidu Hladíkovi ze Zlechova na Uherskohradišťsku.

Podle obžaloby muž loni v říjnu poškozenému v domku v Traplicích na Slovácku uřezal hlavu. Hladík dnes před senátem zlínské pobočky Krajského soudu v Brně vinu odmítl. Muže podle něho zavraždil třetí člen party, která spolu pracovala na stavbě.

Podle státního zástupce Romana Kafky byl útok veden zvláště surovým způsobem. "Užitím nože a sekáčku na maso obžalovaný způsobil poškozenému nejméně 27 počitatelných řezných a sečných ran krku a týlní krajiny a další množství nepočitatelných ran v téže oblasti, dále odřezání či přeseknutí krční páteře mezi třetím a čtvrtým krčním obratlem, což vedlo k oddělení hlavy poškozeného od trupu," přednesl v obžalobě státní zástupce.

Řezal ho ještě za živa

Podle něho masivní a opakované násilí směřující k oddělení hlavy od trupu probíhalo ještě za života poškozeného.

Podle obžaloby Hladík po činu uložil hlavu zavražděného do igelitky, chodil s ní po obci a poté ji uložil do plastového kontejneru na papír poblíž obecního úřadu.

Obžalovaný, který v domku u poškozeného před činem asi 14 dní bydlel, dnes u soudu tvrdil, že muže připravil o život zedník Josef Kleinedler. "Já jsem Architekta (přezdívka zavražděného) nezabil. Spolu jsme pili, byli jsme nešťastní, že jsme vyhořeli. Pak jsem odešel a po návratu do domku jsem viděl Kleinedlera, jak seká Architektovi krk," líčil Hladík. Hlavu zabitého vzal prý do igelitky proto, že chtěl ze soucitu údajnému vrahovi pomoci s likvidací těla. "Nevím, proč jsem takovou hovadinu udělal," dodal Hladík.

Státní zástupce však jeho tvrzení neuvěřil.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání