Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

EURO: Fotbaloví fanoušci potkali Pitra!

Autor: ČTK - 
3. července 2008
15:38

Tomáš Pitr umí žít! A také se umí skrývat! Je na něho vydán mezinárodní zatykač za daňové podvody, ale s celou rodinkou si vyrazil do Švýcarska na EURO. Alespoň to tvrdí čeští fanoušci.

Ve své knize o fotbalovém šampionátu píše sportovní komentátor Jaromír Bosák, že čeští fanoušci potkali na fotbale Tomáše Pitra. Bosák tuto informaci podle svých slov obdržel od někdejšího spolupracovníka a současného ředitele Bohemians 1905 Lukáše Přibyla.

Kontroverzní podnikatel měl obědvat v jedné z restaurací v Basileji. Doprovázela ho prý i manželka a syn. Pitr si podle českého fanouška změnil účes, výrazněji se však nemaskoval.

Kriminálu se elegantně vyhnul

Kriminalisté po Pitrovi stále pátrají. Je na něho vydán tuzemský, evropský a mezinárodní zatykač.

Pitra společně s Miroslavem Provodem poslal v roce 2006 soud za daňové delikty z roku 1994 na pět let do vězení. Za krácení daní soud v procesu potrestal i další tři muže.

Pitr sice asi v polovině roku 2007 převzal soudní výzvu, aby se dostavil do vězení k nástupu trestu, nakonec ale uprchl. Provod do vězení nastoupil v červnu 2007. Podle médií i dřívějšího vyjádření Provoda Pitr do vězení nenastoupil kvůli obavám o svůj život.

Pitr: Na hraně mezi byznysem a mafií

Pitr je spojován s potravinářskou firmou Setuza a je považován za jednoho z nejbohatších lidí v zemi. Muž, který nedostudoval strojní průmyslovou školu, začal podnikat ve dvaceti letech. Zbohatnul díky obchodům s rumem. Byl spoluvlastníkem podniku Balírny, ze kterého se vyvinula dnešní Marila.

Mezi jeho i Provodovy známé a spolupracovníky patřil například zavražděný kontroverzní podnikatel František Mrázek.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání