Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Táta si žádného týrání nevšiml

Autor: ČTK - 
24. června 2008
12:27

O týrání chlapců Ondřeje a Jakuba neměl jejich otec Radek Coufal podle svých slov nejmenšího ponětí. Bral je do sportovních kroužků a myslel, že je vše v pořádku.

"Byl to šok. Je to nepochopitelné," uvedl k tomu Coufal. Podle něj byli hoši v pořádku, výchovné problémy neměli a nepotřebovali ani pomoc psychologa.

Podle svých slov nemá vysvětlení pro to, že se mu chlapci se svým strádáním nesvěřili. Kláru Mauerovou popisuje z dob manželství jako výbornou matku, která žádné extrémní tresty při výchově svých dětí nepoužívala.

Z výpovědi Coufala vyplývá, že se Kláře podařilo hochy od otce izolovat. Otec dětí uvedl, že se dožadoval kontaktu s chlapci, v mnoha případech neuspěl.

Coufal sice jezdil i do Kuřimi, do domu Kláry ale nikdy nevstoupil a s hochy se prý ani neviděl. Obvykle od nich slyšel jen z dálky jejich pozdrav.

Na své exmanželce si po rozvodu nevšiml žádné změny chování. V době, kdy Coufal vozil hochy do kroužků, na nich nepozoroval stopy týrání a chlapci se ani okrajově o ničem nezmínili.

Z výpovědi Coufala vyplývá, že není členem sekty, přičemž nemá ponětí o tom, jak je na tom v tomto ohledu jeho bývalá partnerka. Coufal zná od vidění Bašovou, Turka i Škrlu. (Více o 4. dnu soudního stání čtěte zde).

Anička? To byla záležitost exmanželky

V minulosti se dvakrát setkal s Barborou Škrlovou, o níž mu bylo řečeno, že je to třináctiletá Anička. "O Aničku jsem se nezajímal, po našem rozchodu (s Klárou Mauerovou) to byla soukromá věc mé bývalé ženy," zdůraznil Coufal.

Jeho synové jsou od loňského května umístěni v brněnském krizovém centru pro děti Klokánek. Coufal je každý týden může jednou navštívit. Jednou do měsíce má nárok na to vzít je pod dohledem některé z pracovnic Klokánku na vycházku. Coufal nyní usiluje o získání synů do své péče. Snaží se o to i rodiče Kláry Eliška a Ladislav Mauerovi.

Podle odborníků budou mít obě děti po přestálém utrpění celoživotní psychické následky.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání