Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Automobilovému závodníkovi hrozí až 12 let

Martin Koloc před svým vozem
Martin Koloc před svým vozem  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, rvs - 
20. června 2008
13:30

Rozsudek v případu bývalého automobilového závodníka a vítěze Mistrovství Evropy tahačů Martina Koloce by mohl padnout 7. srpna. Oznámil to mluvčí královéhradeckého soudu Michal Strnad.

Obžaloba Koloce viní z toho, že uzavíráním nevýhodných smluv připravil společně s dalšími čtyřmi bývalými manažery na začátku 90. let společnost Rubena Náchod o více než sto milionů korun. V případě prokázání viny mu hrozí pět až 12 let vězení.

Krajský soud případ projednává od loňského září. Koloc, který pobývá v zahraniční, se z líčení na jeho začátku omluvil kvůli zdravotním problémům. Od roku 2004 je na Koloce, který se dříve stal dvojnásobným mistrem Evropy v závodech tahačů na okruzích a založil tým Buggyra, vydán mezinárodní zatykač.

Koloc podle spisu uzavřel s dalšími čtyřmi bývalými manažery firmy od roku 1991 do roku 1993 řadu fiktivní smluv, například společnosti Rubena vystavil fakturu na několik desítek milionů korun za pomoc při privatizaci, podle obžaloby však žádnou práci pro firmu neodvedl.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání