Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie žádá o pomoc v případu Jakoubkovy vraždy

Jakoubkův vrah
Jakoubkův vrah  (Autor: Jitka Žigová)
Autor: ČTK - 
10. června 2008
13:05

Policie znovu žádá veřejnost o pomoc při objasňování případu znásilnění a vraždy devítiletého Jakuba Šimánka z Havlíčkova Brodu. Volejte 158, pokud víte o neobjasněném znásilnění dítěte.

Lidé mají volat na linku 158, pokud ví, že v jejich okolí bylo pohlavně zneužito dítě a případ dosud nebyl policii nahlášen. Telefonovat mají také v případě, že mají podezření, že jejich dítě se s třiačtyřicetiletým Slovákem, kterého policie z vraždy obvinila, setkalo.

Důležité informace mohou také sdělit na jakékoliv policejní služebně, řekla mluvčí východočeské policejní správy Lenka Burýšková.

Z dosavadního vyšetřování vyplynulo, že obviněný Slovák mohl pohlavně zneužít další nezletilé děti, mohl je v minulosti oslovit nebo kontaktovat. Sám doznal kontakt se dvěma chlapci v Olomouci a dalšími osmi chlapci v Havlíčkově Brodě, které osahával na přirození. Žádáme proto širokou veřejnost o jakékoliv informace k podobným případům, uvedla mluvčí.

Obviněný Slovák se s největší pravděpodobností v minulých měsících pohyboval v Moravskoslezském kraji, na Vysočině a ve středních a východních Čechách. Používal podobný způsob navázání kontaktu s dětmi jako v Havlíčkově Brodě, kdy si malé chlapce nejprve vyhlížel a poté je oslovil. Jednalo se o místa s pravděpodobným výskytem dětí - okolí škol, dětských hřišť, ale i u obchodních domů.

Lidé mají policii kontaktovat také v případě, pokud si všimli pohybu obviněného cizince a malého Jakuba letos 4. května v odpoledních hodinách v Havlíčkově Brodě.

"Muž se pohyboval v okolí hřiště v parku Budoucnost a dále mezi 16:00 do 18:00 na cestě od ubytovny Na Valech směrem k místu nálezu těla u železniční trati u obce Horní Papšíkov, jihozápadně dva kilometry od Havlíčkova Brodu," popsala mluvčí.

Více podrobností o celém případu čtěte zde.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání