Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Nehodu na Vsetínsku nepřežili dva lidé

 (Autor: rys)
Autor: ČTK - 
7. června 2008
18:26

Dva lidské životy si vyžádala ranní nehoda na Vsetínsku. Osobní automobil se přelomil o strom.

 

Pětadvacetiletý muž a osmnáctiletá dívka nepřežili dnes ranní havárii osobního automobilu Lancia na silnici mezi částmi obce Lešná Jasenice a Perná nedaleko Valašského Meziříčí na Vsetínsku.

Mladík podlehl zraněním na místě, dívka zemřela po převozu do nemocnice. Informoval o tom mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Auto se po průjezdu mírné zatáčky dostalo mimo vozovku, kde bokem narazilo do kmene stromu u cesty. Po nárazu se přepůlilo a z vozidla vypadli tři mladí pasažéři. Oddělená přední část automobilu skončila v poli, zadní pak na silnici. Těžkým zraněním na místě podlehl pětadvacetiletý majitel auta, který seděl pravděpodobně jako spolujezdec na předním sedadle.

"Velmi vážné zranění utrpěla i osmnáctiletá spolujezdkyně, která byla po prvotním ošetření převezena do nemocnice. Zde odpoledne svým těžkým zraněním podlehla," uvedl Mitáček. Další dvacetiletá dívka utrpěla lehčí zranění, se kterým byla převezena do nemocnice druhým vozem zdravotnické záchranné služby.

Velitel zásahu na místo tragédie povolal také psycholožku hasičů, která musela poskytnout odbornou pomoc zdrceným rodinným příslušníkům a kamarádům. "Jeden z přítomných upadal do těžkých stavů a nakonec i do astmatických záchvatů. K jeho zvládnutí musela na místo znovu vyjet posádka zdravotnické záchranné služby," dodal Mitáček. Uvedl, že psycholožce pomáhal u více zasažených osob také hasič vyškolený k poskytování posttraumatické intervenční péče.

Nehodu vyšetřuje vsetínská policie. Zabývá se i verzí, že automobil mohla řídit jedna z dívek, která přitom údajně nevlastnila řidičské oprávnění. Při havárii došlo k většímu úniku provozních kapalin, benzinu a oleje, které hasiči zasypali sorbenty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla vozovka asi na tři hodiny zcela uzavřena.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání