Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Inspiroval jsem se Klausem!

Autor: Ondřej Požár - 
7. června 2008
05:00

Co vedlo novodobého otrokáře Jiřího Adama (77) z Brna k založení podivné sekty, v níž podle policie nutil k dřině na polích i stavbě tři ženy?

Muž vycházející z Poselství Grálu to vysvětluje na čtyřech listech strojopisu, nazvaného Mé svědectví. Blesk dokument získal a přináší z něj zajímavé úryvky. Otrokář se inspiroval myšlenkou prezidenta Václava Klause!

"Lidé sešli se vzájemně kolem Poselství Grálu. Oni přišli sami, nevolali jsme je. Každému byla vítaná myšlenka společné domácnosti. Zásadně nekupujeme a neprodáváme lidi," píše Jiří Adam.

Podle něj Václav Klaus kdysi ještě jako premiér v rozhlase lidem radil, že se mají domluvit a seskupovat ve větších bytech, jestliže jsou byty drahé a někdo nestačí uhradit nájem.

"Prezidentovu myšlenku jsme uvítali a udělali to prakticky. Nelze proto obvinit člověka, který novou formu soužití uskutečnil, že by obchodoval s lidmi," tvrdí senior, který nyní leží ve vážném stavu ve Fakultní nemocnici v Brně.

V budovaném domě v Brně-Ivanovicích měla být pro každého člena komůrka, odkud je dalekohledem vidět Mikulov. "Nikoho jsme nedrželi, naopak, jak se mu zachtělo, tak se mohl vzdálit," napsal Adam. Někteří se prý naučili stavět dům, odešli stavět svůj vlastní a vrátili se, až když jim bylo zle.

Podle něj byli členové skupiny vegetariáni, kteří snědli vše, co vypěstovali. Pole hnojili fekáliemi z hliníkových 25litrových nádob, do kterých ženy močily. "Nikdy jsme nepoužívali cizí lidi, které bychom najímali za úplatu," hájí se důchodce obžalovaný z obchodování s lidmi.

Na poslední, čtvrté stránce svědectví u odkazu 'Vampyrismus, šikana a čarování' píše, jak jeho citlivou duši znásilňovaly nálady žen v menstruaci.

"Očarovávaly mne rafinovanými triky. Potřebovaly na veřejnosti předvádět, že jsem to já, kdo tak činí a dělá. Opak byl však pravdou. Když přišly k nám, byly líné a nemocné. Naučil jsem je pracovat. Při práci tančily ploužák. Otoman měly plný panenek, s kterými si hrály. Několikrát od nás odešly, aby se později vrátily. Některé se vracely až třikrát," uvedl v závěru svědectví Jiří Adam.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání