Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Prodloužení vazby pro rakouského tyrana

Josef Fritzl
Josef Fritzl  (Autor: AFP)
Autor: ČTK, kad - 
6. června 2008
15:45

Zemský soud v dolnorakouském St. Pöltenu dnes rozhodl znovu prodloužit vyšetřovací vazbu Josefa Fritzla, který 24 let věznil a zneužíval v podzemí svého domu v Amstettenu dceru Elizabeth a zplodil s ní sedm dětí.

Vazba, která byla na pachatele nejhoršího případu incestu v dějinách Rakouska uvalena 29. dubna, byla tentokrát prodloužena o dva měsíce. Oznámil to mluvčí státního zastupitelství v St. Pöltenu Gerhard Sedlacek.

Zdlouhavé vyšetřování, které nepřináší již delší dobu žádné zásadně nové poznatky, potrvá podle kriminalistů pravděpodobně až do podzimu.

Paparazziové se stále snaží získat snímky členů Fritzlovy rodiny nebo některé bulvární informace, které se však obvykle ukážou jako nepodložené. Nepotvrdily se tak například zprávy o tom, že dcera Elisabeth vystoupí v televizi nebo že její dcera Kerstin se probouzí z umělého spánku.

Nejnovější ze senzačních zpráv rakouského bulváru informovala tento týden o tom, že Fritzl dostal do vězení už asi dvě stovky dopisů. Většina pisatelů jeho činy odsuzuje, ale jak už je paradoxně v podobných případech obvyklé, jsou mezi nimi i dopisy plné sympatií od několika "fanynek".

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání