Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Po neplatičích z benzinky střílel policista oprávněně

Autor: Marie Machková - 
3. června 2008
05:00

Policista je nevinný. Tak včera rozhodl Okresní soud ve Frýdku-Místku. Miroslav Kocián (38) při zákroku postřelil ženu, která se svým druhem ujížděla od benzinky bez placení. Monika Korbáčová (32) je od té doby na invalidním vozíku.

"Jsem rád, ale mrzí mě, že to nekončí, protože se státní zástupce odvolal," komentoval rozsudek Kocián a bylo na něm vidět dojetí. "Vinu necítím. Ta paní je pro mě spolupachatelka," tvrdil vždycky.

Hájil se tím, že Moniku Korbáčovou (32) v ujíždějícím autě neviděl. Názor Korbáčové se získat nepodařilo. "Nebudu s nikým mluvit," odsekla podrážděně. Když byla proti policistovi svědčit u soudu, kryla si tvář před fotoaparáty a vymínila si vykázání veřejnosti ze soudní síně.

Údajně vznesla požadavek, aby se jí policista za svůj čin omluvil. Podle soudu ale Kocián použil zbraň oprávněně.

Korbáčová loni v dubnu ujížděla se svým druhem Petrem Šugárem (27) od benzinky v Kunčicích pod Ondřejníkem bez placení. Šugár řídil pod vlivem alkoholu, byl bez řidičáku a v podmínce. Na výzvy policistů ani na varovné výstřely nereagoval. Zastavil ho až zátaras v Ostravě. Jeho přítelkyně, kterou jedna střela zasáhla do páteře, skončila na invalidním vozíku a žije v rehabilitačním ústavu. Šugár je ve vězení.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání