Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pošťačka se postavila střílejícímu lupiči

Pošťačka se postavila střílejícímu lupiči
Pošťačka se postavila střílejícímu lupiči  (Autor: Václav Raufer)
Autor: čad - 
21. května 2008
13:56

Srdnatá poštovní doručovatelka odmítla vydat peníze muži s pistolí. Místo toho začala křičet a na prsa si přitiskla šanon s dokumenty.

Poštovní doručovatelku Dagmar Benešovou (56) na Příbramsku přepadl ozbrojený lupič.

Vyzval ji, aby mu dala peníze. Ona to ale považovala za vtip. V momentě, kdy hleděla do hlavně pistole, začala křičet o pomoc. Vtom ale padl výstřel... Naštěstí šel vedle a žena skončila na ulici s nastříkaným pepřovým sprejem v očích.

"Stává se nám, že nás chlapi popichují, jestli jim taky nesem prachy. Považovala jsem i výzvu tohoto chlapíka za fór. Teprve když opakoval, že mi nechce ublížit, ať vytáhnu peníze, pochopila jsem, že tohle sranda nebude," řekla Blesku Dagmar, která zrovna nesla sociální dávky a penzi důchodcům.


Dokumenty si přitiskla na prsa a začala křičet o pomoc. "Naivně jsem si v tom šoku říkala, že takový štos papírů by stejně neprostřelil," tvrdí. Lupič naštěstí mířil do vedlejší zahrady.

Přepadené ženě nastříkal do očí pepřový sprej a zmizel. Kolik peněz před ním uchránila, odmítá pošťačka říct. Podle neoficiálních zdrojů šlo ale o víc než 60 tisíc.


Jak pachatel vypadal?
Asi třicetiletý muž měřil kolem 175 cm a byl zavalitější postavy. Na očích měl velké dioptrické brýle a na hlavě bílý plátěný klobouk. V tmavě hnědé bundě a ve světle hnědých nebo zelených kalhotách zmizel směrem ke Lhotě u Příbrami.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání