Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Vykradli kiosek a pobodali majitele

Dnes: Hned na počátku roku 1990 byl označení VB změněno na ´Policie´ - jako nová barva byla vybrána zelenobílá kombinace s černým nápisem ´Policie´ po stranách. Prototypy byly testovány v roce 1990 a poprvé představeny 23. 11. 1990. A
Dnes: Hned na počátku roku 1990 byl označení VB změněno na ´Policie´ - jako nová barva byla vybrána zelenobílá kombinace s černým nápisem ´Policie´ po stranách. Prototypy byly testovány v roce 1990 a poprvé představeny 23. 11. 1990. A  (Autor: Muzeum Policie ČR)
Autor: ČTK - 
19. května 2008
17:08

Dva cizinci pobodali v neděli večer majitele kiosku na Liberecku, kteří je vyrušili při krádeži. Oba pachatelé jsou v policejní cele.

Otec se synem utrpěli zranění v Habarticích na Liberecku, když chtěli v neděli večer chytit dva cizince, kteří se vloupali do kiosku u jejich domu.

První dostal nožem ránu do zad, druhý do předloktí. Ani jeden z nich se neocitl v ohrožení života. Pachatele policisté zatkli a zavřeli do cely. Oznámila to policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Habartice, obec s 500 obyvateli, tvoří jeden celek s pětitisícovým polským městem Zavidov. Podle starosty Františka Kryšpína poranili otce a syna dva Poláci s kriminální minulostí. Policejní mluvčí jejich národnost odmítla potvrdit.

"Cizinci se vloupali do kiosku u domu a majitel se svým synem je vyrušili," konstatovala Suchánková. Za ublížení na zdraví a za krádež hrozí pachatelům zatím až dva roky vězení. Během vyšetřování se však může horní hranice trestní sazby ještě zvýšit.

Po prosincovém otevření hranice s Polskem se v Habarticích zrušilo oddělení cizinecké a pohraniční policie. "V obci přibyly případy vandalismu a polští lupiči brutálně přepadli a zranili vietnamského stánkaře. Čeští a polští policisté pachatele vypátrali," dodal Kryšpín.

Starosta upozornil, že v posledním měsíci se bezpečnostní situace v Habarticích zlepšila. Policisté z více než deset kilometrů vzdáleného Frýdlantu tam začali v noci častěji hlídkovat.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání