Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Devítiletý Jakub je stále nezvěstný

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
6. května 2008
13:09

Policie stále pátrá Jakubu Šimánkovi (9) z Havlíčkova Brodu. Uplynulá noc nepřinesla nic nového, policie nemá žádnou stopu.

Pátrání po devítiletém Jakubu Šimánkovi z Havlíčkova Brodu je stále neúspěšné.

Ani další noc nepřinesla žádný posun v hledání chlapce, který je pohřešován od nedělního odpoledne. Od rána se rozjela další pátrací akce, při níž policisté a hasiči prohledávají další rybníky a jejich výpustě, hledají ve městě a jeho okolí i v řece Sázavě, řekl policejní mluvčí Bohuslav Rada.

"Jakubovy fotografie s popisem se objevily na benzínových čerpadlech, ve velkých prodejnách a dalších místech, kde se shromažďuje větší počet lidí," doplnil mluvčí.

Stále podle něj není možné rozhodnout, která z několika pátracích verzí by mohla být správná. "Nemáme se čeho chytit, abychom mohli něco vyloučit nebo naopak něco označit za možnou verzi," řekl Rada. Vzhledem k tomu, že se nepodařilo najít sebemenší stopu, nelze vyloučit ani únos.

Devítiletý Jakub Šimánek je 148 centimetrů vysoký, má hnědé vlasy, v současnosti je bez předních zubů. Oblečený byl do světlemodrých šusťákových kalhot, světlého béžového trička s dlouhým rukávem. Na hlavě měl kšiltovku červené barvy s nápisem Jägermeister, obutý byl do tenisek šedovínové barvy.

Chlapec odešel z domu hrát si do parku v neděli po 14:00. Matka ho večer neúspěšně hledala, ve 21:30 oznámila jeho zmizení na policii. Pátrací akce se zúčastnily desítky lidí, pomáhali policejní potápěči, speciálně vycvičení psi, policie nasadila i vrtulník s termovizí.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání