Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie obvinila z vraždy Sahuly dva mladíky

František Sahula
František Sahula  (Autor: www.sahula.cz)
Autor: ČTK, pet - 
3. května 2008
18:15

Policie zadržela tři mladíky, které podezřívá z brutálního útoku na hudebníka Františka Sahulu. Dva z nich ve věku 18 a 20 let obvinila z trestného činu vraždy.

Policie obvinila z vraždy hudebníka Františka Sahuly dva mladíky ve věku 18 a 20 let.

"Hrozí jim 12 až 15 let vězení nebo výjimečný trest. Nyní čekají na rozhodnutí o vzetí do vazby", řekla Blesku mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

František Sahula (+ 45) byl v pátek ráno nalezen mrtvý v chatové oblasti Skuheř u Kamenice na Praze-západ. Policie kromě obviněných mladíků zadržela ještě jednoho podezřelého.

Policie uvádí, že bývalý zpěvák skupiny Tři sestry Sahula měl ve středu večer navštívit bar v Kamenici, kde se nepohodl se třemi místními mladíky. Když pak z baru po půlnoci odcházel, trojice čekala venku a přepadla jej. Od dvou z mužů utrpěl tak brutální zranění hlavy, že i pro policii bylo těžké hudebníka po nálezu identifikovat.

Mladíci těžce zraněného kytaristu navíc bestiálně okradli o 1000 korun a ponechali jej na místě jeho osudu. Sahula tak v noci zemřel.

"Mrtvého jsme ztotožnili na základě písemností, které jsme u něho nalezli," sdělila Budská.

O smrti bývalého kolegy informovali přátelé z kapely Tři sestry takto: "S hlubokým zármutkem oznamujeme, že náš kamarád a bývalý kytarista Tří sester František Sahula dnes v noci za tragických okolností zahynul. Přejeme mu žádné stíny na duši!"

Smrt Františka Sahuly není jedinou tragédií v historii kapely Tři sestry. Při automobilové nehodě před lety zahynul její bubeník zvaný Hadr.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání