Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

František Sahula (+45) zavražděn!

František Sahula (+45)
František Sahula (+45)  (Autor: Třisestry.cz)
Autor: red - 
2. května 2008
22:21

Již osmou vraždu od počátku letošního roku řeší od pátečního rána středočeští kriminalisté.

Podle informací Blesku je obětí známý český kytarista, zpěvák i skladatel František Sahula, který byl členem kapely Tři sestry a Synové výčepu.

O smrti Františka Sahuly (+45) informují od pátku na svých webových stránkách i jeho kolegové a přátelé z kapely Tři sestry: "S hlubokým zármutkem oznamujeme, že náš kamarád a bývalý kytarista Tří sester František Sahula dnes v noci za tragických okolností zahynul. Přejeme mu žádné stíny na duši!"

Jak se Blesku podařilo zjistit, mrtvola kytaristy byla nalezena v chatové oblasti Skuheř u Kamenice na Praze-západ. Podle všeho zemřel cizí rukou v noci na pátek.

"Muže se zohaveným obličejem jsem našli mezi šestou a sedmou hodinou ranní. Teď musíme počkat na výsledky soudní pitvy, která proběhne příští týden," uvedla k vraždě bez bližších podrobností Soňa Budská ze středočeské policejní správy.

Příčiny smrti dál šetří policie. Blesk také zjistil, že František Sahula měl již v minulosti problémy s placením alimentů a v pondělí měl nastoupit do nové práce.

František Sahula jako legenda

Hudební skupina František Sahula a Synové výčepu byla založena v roce 1991 po jednom z odchodů, respektive prvním, Františka Sahuly ze souboru Tři sestry. Tehdy vzniká ve spolupráci s vydavatelstvím EMI kontroverzní, ale velmi úspěšná deska V továrně je dobře (1992). Zároveň s ní vzniká videoklip Lambáda, na kterém se podílí i Česká televize. Souběžně vznikl i legendární videoklip Průša kapely Hagen Baden, kde Franta Sahula hraje roli úchyla a zároveň se autorsky podílí na CD.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání