Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

7 kulek do vzduchu, osmá do zloděje

Autor: Marie Machková - 
29. ledna 2008
02:00

Trojice mužů z Havířova vykradla na severu Moravy asi 30 benzinek. Při policejním zásahu byl jeden z nich smrtelně postřelen, jeden je na útěku

Jeden mrtvý, další v kriminále a komplic na útěku. Policisté si včera ve dvě hodiny ráno počíhali na tři ozbrojené lupiče, kteří na severu Moravy vykrádali pumpy. Překvapili je, když jeli vyloupit benzinku v Libhošti na Novojičínsku. Při pronásledování jednoho z nich smrtelně postřelili. Trojice mužů (22, 24, 27) z Havířova vykradla na severu Moravy asi 30 benzinek. Včera se zloději zřejmě chystali na čerpací stanici Paramo v Libhošti. Zásahová jednotka ale zakročila dřív. Čtyřproudovku ve směru na Příbor uzavřela, dopravu svedla přes Libhošť. "Dvě civilní auta s majákem jela v protisměru k těm zlodějům," popsal čerpadlář Jiří Š. (56), jak policisté desperáty překvapili. Policie potvrdila, že šlo o připravovanou akci. "Poblíž čerpací stanice byl jeden z pachatelů (22), kteří jeli v kradeném voze, postřelen do levého boku," uvedl policejní mluvčí Milan Klézl s tím, že zásah prošetřuje Inspekce ministra vnitra. Nejmenovaný zdroj upřesnil, že stříleli jen policisté. Sedmkrát do vzduchu a jednou zasáhli zloděje. Při převozu do nemocnice v Ostravě - Porubě v sanitce zemřel. Policisté zadrželi bratra zastřeleného muže. Třetí pachatel Lukáš Kužílek (27) z místa utekl.


Jak to bylo podle svědka (viz obrázek) 1, 6 Policisté připravili na silnici z Nového Jičína do Příbora zátaras. Druhý postavili, hned jak gangsterské auto projelo. 2 Tříčlenný gang si vyhlédl pumpu u Libhoště, o čemž se policisté dozvěděli. 3 Dvě policejní auta vyrazila proti přijíždějícím zlodějům. 4 Jednomu z gangsterů se podařilo prchnout do lesíku. 5 Auto zlodějů. Nemohli ujet, tak začali utíkat.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání